Καθώς η αεροπορική τεχνολογία εξελίσσεται θεαματικά, τα αεροπλάνα μπορούν να πετάξουν όλο και πιο μακριά, χωρίς ενδιάμεση στάση για ανεφοδιασμό. Το απόγευμα του Σαββάτου, ένα αεροσκάφος Airbus A350-1000 ULR ξεκίνησε ένα μακρύ ταξίδι. Απογειώθηκε από την έδρα της Airbus στην Τουλούζη λίγο μετά τις 9 μ.μ. και προσγειώθηκε στο Περθ της Αυστραλίας σχεδόν 16 ώρες αργότερα.
Η εξέλιξη αυτή έκανε την αεροπορική εταιρεία Qantas, να σχεδιάσει το Project Sunrise. Σύμφωνα με αυτό, από τα τέλη του 2025, θα προσφέρει απευθείας πτήσεις από Σίδνεϊ και Μελβούρνη προς Λονδίνο και Νέα Υόρκη χωρίς ενδιάμεση στάση. Τώρα οι πτήσεις αυτές γίνονται με ενδιάμεση στάση για ανεφοδιασμό του αεροσκάφους.
Για το σκοπό αυτό η Qantas έχει ήδη παραγγείλει δώδεκα Airbus A350-1000 στην έκδοση υπερμεγάλων αποστάσεων ULR με πρόσθετη δεξαμενή καυσίμων.
Με τα αεροσκάφη αυτά, τα ταξίδια προς την Αυστραλία από κάθε πόλη του κόσμου γίνονται ευκολότερα, καθώς δεν θα χρειάζονται ενδιάμεσο σταθμό για ανεφοδιασμό. Ο χρόνος πτήσης από ευρωπαϊκές πόλεις μειώνεται τουλάχιστον κατά τέσσερις ώρες.
Καθώς στην Αυστραλία ζει μεγάλος αριθμός ομογενών, μπορεί στο άμεσο μέλλον να δούμε και στην Ελλάδα πτήσεις για Αυστραλία χωρίς ενδιάμεσο σταθμό και φυσικά πιο σύντομες.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments