Στις 29 Σεπτεμβρίου η Air France παρέλαβε το πρώτο της Airbus A220-300, το νεότερο στολίδι της εταιρείας στον στόλο του δικτύου μικρών και μεσαίων αποστάσεων. Μετά την ένταξη του Airbus A350 στο δίκτυο των μεγάλων αποστάσεων, η Air France συνεχίζει την ανανέωση του στόλου της και έως το 2025 θα έχει ενσωματώσει τα 60 αεροσκάφη A220-300 που παραγγέλθηκαν το 2019, αντικαθιστώντας τα Airbus A318 και A319 όπως επίσης και αρκετά Airbus A320. Η παραγγελία αυτή – η μεγαλύτερη από Ευρωπαϊκό αερομεταφορέα – περιλαμβάνει 30 επιπλέον αεροσκάφη και το αγοραστικό δικαίωμα για 30 επιπλέον.
Με το όνομα “Le Bourget” προς τιμή της πόλης που βρίσκεται βόρεια του Παρισιού, η οποία συνδέεται βαθιά με την αεροπορική βιομηχανία, από τις 31 Οκτωβρίου, το Airbus A220-300 θα πετά προς Βερολίνο (Γερμανία), Βαρκελώνη, Μαδρίτη (Ισπανία), Μιλάνο-Linate και Βενετία (Ιταλία) από τον κόμβο της Air France στο Παρίσι-Charles de Gaulle. Κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου 2021-2022, το αεροσκάφος θα επεκτείνει σταδιακά το δίκτυό του στην Μπολόνια, την Ρώμη (Ιταλία), Λισαβόνα (Πορτογαλία) και Κοπεγχάγη (Δανία).

Ένα οικονομικά και περιβαλλοντικά αποδοτικό αεροσκάφος…
Το Airbus A220-300 εντάχθηκε στον στόλο δικτύου μικρών και μεσαίων αποστάσεων της Air France και αποτελεί το πιο πρωτοποριακό και αποδοτικό αεροσκάφος στην κατηγορία του με έναν διάδρομο. Προσφέρει μείωση κόστους της τάξης του 10% σε σύγκριση με τα Airbus A318 και A319 και ξεχωρίζει για την ενεργειακή του απόδοση, καταναλώνοντας λιγότερα καύσιμα κατά 20% από τα αεροσκάφη που αντικαθιστά, ενώ οι εκπομπές άνθρακα μειώνονται επίσης κατά 20%. Το αποτύπωμα θορύβου είναι κατά 34% χαμηλότερο.
Το A220-300 της Airbus διαθέτει 148 θέσεις, σε διαμόρφωση 3-2 θέσεων (5 θέσεις κατά μήκος) δίνοντας την δυνατότητα στο 80% των επιβατών για θέση στο παράθυρο ή τον διάδρομο. Προσφέρει δύο καμπίνες, Business και Οικονομική, και πρόσβαση στο Air France Connect, την υπηρεσία Wi-Fi της εταιρείας κατά την πτήση.
Η θέση είναι η πιο φαρδιά που υπάρχει στην αγορά (48 εκατοστά). Έχει ανάκλιση 118 μοιρών και διαθέτει ρυθμιζόμενο προσκέφαλο, δερμάτινη επένδυση και εργονομικό μαξιλάρι στο κάθισμα για μεγαλύτερη άνεση. Ένα μεγάλο ατομικό τραπεζάκι, θήκη για ποτήρι, τσέπη για την αποθήκευση βιβλίων και περιοδικών, ατομικές θύρες USB A και C και βάση για tablet ή smartphone είναι ενσωματωμένα στην πλάτη του καθίσματος και συμπληρώνουν το πακέτο παροχών.
Τα μεγάλα, πανοραμικά παράθυρα προσφέρουν φυσικό φως κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Από την επιβίβαση έως την προσγείωση, οι ειδικά προσαρμοζόμενες ρυθμίσεις στην καμπίνα δημιουργούν φωτεινό, δυναμικό φωτισμό την ώρα της υποδοχής και αποβίβασης, και πιο ήπιο φωτισμό για μια πιο χαλαρή και γαλήνια ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια της πτήσης. Τα ευρύχωρα ντουλάπια για τις αποσκευές είναι εύκολα προσβάσιμα. Ο κεντρικός διάδρομος είναι ιδιαίτερα φαρδύς, επιτρέποντας στους επιβάτες να κυκλοφορούν με άνεση.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments