Τις προσέχεις μέρες η χώρα μας αποκτά μια ακόμη αεροπορική σύνδεση με τα Αραβικά Εμιράτα. Αυτή το φορά με το εμιράτο της Σάρτζα, ένα από τα εφτά που αποτελούν το κράτος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Το δρομολόγιο είναι της Air Arabia μια premium low cost αεροπορική εταιρεία που εδρεύει στη Σάρτζα.
Οι πτήσεις θα ξεκινήσουν στις 28 Ιουνίου και θα εκτελούνται τέσσερις φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή. Ώρα αναχώρησης από τη Αθήνα στις 13:55 και από τη Σάρτζα στις 9πμ.
Η πόλη της Σάρτζα είναι δίπλα σε αυτήν του Ντουμπάι. Γι΄αυτό και αυτό το δρομολόγιο είναι πολύ βολικό σε όσους θέλουν να επισκεφτούν το Ντουμπάι ή να συνεχίσουν για άλλους προορισμούς της Άπω Ανατολής (Ινδία, Πακιστάν, Πούκετ, Κολόμπο κλπ) με το δίκτυο της Air Arabia. H εταιρεία υπόσχεται πολύ ανταγωνιστικές τιμές εισιτηρίων και στις τρεις κατηγορίες ναύλων που έχει σε κάθε πτήση.
Ωστόσο και η ίδια η Σάρτζα έχει μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον. Καθώς το Ντουμπάι έχει μεταβληθεί σε ένα απέραντο δάσος από ουρανοξύστες, στη Σάρτζα βλέπεις την πραγματική εικόνα ενός Εμιράτου. Οι ίδιοι οι άραβες αποκαλούν τη Σάρτζα ως την “πολιτιστική πρωτεύουσα του Αραβικού κόσμου”.
Η Air Arabia διαθέτει στόλο 78 αεροσκαφών τύπου Airbus A320 και A321 neo, ενώ έχει σε παραγγελία άλλα 42 αεροσκάφη. Εδρεύει στο αεροδρόμιο της Σάρτζα και διαθέτει θυγατρικές εταιρείες στο Άμπου Ντάμπι, την Αίγυπτο, το Μαρόκο και το Πακιστάν (Fly Jinnah) απ’ όπου εκτελεί εσωτερικά και διεθνή δρομολόγια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, για τη χώρα μας η αραβική αεροπορική εταιρεία έχει περισσότερα σχέδια από το να τη συνδέσει μόνο με τη Σάρτζα, ωστόσο θα τα ανακοινώσει το προσεχές διάστημα. Ίσως να περιλαμβάνουν και τη Θεσσαλονίκη…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments