Η AEGEAN και η Saudia, η αεροπορική εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας, ανακοίνωσαν χθες κατά τη διάρκεια της Τουριστικής Έκθεσης Arabian Travel Market 2024 (ATM) στο Ντουμπάι, μια νέα συνεργασία για πτήσεις κοινού κωδικού. Η νέα αυτή εμπορική συνεργασία θα προσφέρει περισσότερες ταξιδιωτικές επιλογές στους επιβάτες και των δύο αεροπορικών εταιρειών, οι οποίοι, στο εξής, θα επωφελούνται από ένα σημαντικά ενισχυμένο πρόγραμμα πτήσεων μεταξύ Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας.
Ειδικότερα, με αυτή τη συμφωνία, οι επιβάτες θα έχουν αυξημένες ταξιδιωτικές επιλογές για πτήσεις από και προς Αθήνα, Τζέντα και Ριάντ, απολαμβάνοντας παράλληλα, την μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία και τις υψηλές ταξιδιωτικές υπηρεσίες που προσφέρουν και οι δύο αεροπορικές εταιρείες. Πιο συγκεκριμένα, μέσω αυτή της συμφωνίας η AEGEAN θα προσθέσει τον κωδικό της στις πτήσεις της Saudia από και προς Τζέντα και Ριάντ, ενώ αντίστοιχα η Saudia θα προσθέσει τον κωδικό της στις πτήσεις της AEGEAN από και προς Τζέντα και Ριάντ. Οι πτήσεις κοινού κωδικού των δυο εταιρειών ξεκινούν άμεσα, ενώ τα εισιτήρια είναι ήδη διαθέσιμα για κρατήσεις από τα τέλη Απριλίου μέσω των ιστοσελίδων των αεροπορικών εταιρειών aegeanair.com και saudia.com ή μέσω ταξιδιωτικών πρακτορείων. Οι δύο αεροπορικές εταιρείες προτίθενται να επεκτείνουν σταδιακά τη συνεργασία τους και για άλλα δρομολόγια.
Ο  Γιάννης Ράσογλου, Διευθυντής Δικτύου και Αεροπορικών Συνεργασιών της AEGEAN, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ανακοινώνουμε την έναρξη της συνεργασίας κοινού κωδικού με τη Saudia, τον αερομεταφορέα της Σαουδικής Αραβίας. Μετά από 10 χρόνια παρουσίας της AEGEAN στη Σαουδική Αραβία με απευθείας πτήσεις μεταξύ Αθήνας, Ριάντ και Τζέντα και μέσω αυτής της συμφωνίας θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε περαιτέρω τις διαθέσιμες επιλογές των επιβατών μας, αλλά και να διευκολύνουμε την αύξηση της επιβατικής κίνησης μεταξύ των δύο χωρών, που αποτελεί κοινό μας στόχο. Η AEGEAN σκοπεύει να συνεχίσει την ενίσχυση της δραστηριότητάς της στη Σαουδική Αραβία προσφέροντας περισσότερες πτήσεις όλο το χρόνο αλλά και αναβαθμίζοντας την ταξιδιωτική εμπειρία από το 2026, μετά και την παραγγελία των 4 νέων ειδικά διαμορφωμένων αεροσκαφών».
Η AEGEAN πραγματοποιεί πτήσεις από και προς τη Σαουδική Αραβία ήδη από το 2015, αυξάνοντας συνεχώς τη δραστηριότητά της στην ευρύτερη περιοχή του Κόλπου και έχει μεταφέρει συνολικά 300 χιλιάδες επιβάτες. Τη φετινή θερινή περίοδο, η AEGEAN επεκτείνει περαιτέρω τη δραστηριότητά της και μέσω του κύριου κόμβου της στην Αθήνα θα συνδέει την Τζέντα και το Ριάντ με δημοφιλείς ελληνικούς και ευρωπαϊκούς προορισμούς με έως και 9 εβδομαδιαίες πτήσεις, προσφέροντας ταυτόχρονα 7% περισσότερες θέσεις σε σύγκριση με 2023.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments