Γράφει ο Akis Dimarco

Η ουκρανική εταιρεία χαμηλού κόστους SkyUp, η οποία ξεκίνησε να δραστηριοποιείται το 2018 και ήδη πετάει σε 55 πόλεις σε Ευρώπη, Μ.Ανατολή, Η.Α.Ε και Ασία, έρχεται στην Θεσσαλονίκη. Η SkyUp πετάει ήδη τα καλοκαίρια, στην Ελλάδα, σε Ηράκλειο, Ρόδο, Κέρκυρα, Κω και Ζάκυνθο από τις βάσεις της στην Ουκρανία σε Κίεβο, Οδησσό, Λβιβ, Χάρκιβ(ή Χάρκοβο) και Ζαπορίζια. Από τις 2 Ιουλίου η εταιρεία ξεκινάει απευθείας πτήσεις από το διεθνές αεροδρόμιο του Κιέβου (Borispol) προς Θεσσαλονίκη, οι οποίες θα εκτελούνται 2 φορές την εβδομάδα, κάθε Παρασκευή και Τρίτη.
Συγκεκριμένα η SkyUp θα αναχωρεί από Θεσσαλονίκη στις 20:15 με άφιξη στο Κίεβο στις 22:30, ενώ από Κίεβο θα αναχωρεί στις 16:50 με άφιξη στο «Μακεδονία» στις 19:15. Το δρομολόγιο θα εκτελείται με αεροσκάφη 737-700 των 149 θέσεων. Όπως στις περισσότερες εταιρείες, ο επιβάτης θα μπορεί να επιλέξει από διάφορες κατηγορίες ναύλων με αντίστοιχες παροχές. Ο στόλος της SkyUp αποτελείται μέχρι στιγμής από 11 αεροσκάφη τύπου 737-700/800/900.
Η Θεσσαλονίκη συνδέεται με το Κίεβο και με την έτερη χαμηλού κόστους, την Wizzair, η οποία πετάει στο δεύτερο αεροδρόμιο του Κιέβου, το Zhuliany. Φέτος ξεκίνησε πτήσεις τσάρτερ προς Θεσσαλονίκη και ο εθνικός αερομεταφορέας της Ουκρανίας, η Ukraine International, η οποία φέρνει τουρίστες από Κίεβο, Οδησσό και Λβιβ.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments