Γράφει ο Akis Dimarco

Η χαμηλού κόστους νορβηγική εταιρεία Flyr, η οποία επεκτείνεται με ταχείς ρυθμούς στην Ευρώπη, έρχεται και στην Ελλάδα. Όπως ανακοίνωσε, η Flyr τον Ιούνιο θα ξεκινήσει απευθείας πτήσεις από Όσλο για Θεσσαλονίκη και Αθήνα.
Το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Όσλο, θα ξεκινήσει από 11 Ιουνίου και θα εκτελείται κάθε Τρίτη και Σάββατο. Την Τρίτη, η Flyr θα αναχωρεί από Θεσσαλονίκη στις 12:50 με άφιξη στο Όσλο στις 15:20. Από Όσλο αναχώρηση στις 07:30. Σάββατο, η Flyr θα αναχωρεί από Θεσσαλονίκη στις 21:00 και από Όσλο στις 15:40.
Από τις 30 Ιουνίου η νορβηγική εταιρεία θα πετάει και προς Αθήνα, κάθε Πέμπτη και Κυριακή. Αναχώρηση από Αθήνα στις 12:40 και στις 13:20 αντίστοιχα.
Και μπορεί η γραμμή Αθήνα-Όσλο ήδη να εξυπηρετείται από την SAS και τη Norwegian, η Θεσσαλονίκη όμως είχε μείνει χωρίς σύνδεση εδώ και κάποια χρόνια, μετά την διακοπή των SAS και Ryanair.
Η Flyr εκτελεί τα δρομολόγια της με αεροσκάφη Boeing 737-800 των 189 θέσεων. Προσφέρει δωρεάν καφέ, νερό, τσάι και παράλληλα μενού με σνακ, αναψυκτικά και εδέσματα επί πληρωμή.
Διαθέτει 4 κατηγορίες εισιτηρίων:
-Mini, στη χαμηλότερη τιμή με μια μικρή χειραποσκευή 8 κιλών που θα πρέπει να χωράει κάτω από το κάθισμα, και δυνατότητα αλλαγής μέχρι 3 εβδομάδες πριν την αναχώρηση
-Smart, περιλαμβάνει χειραποσκευή 8 κιλών για κάτω από το κάθισμα, χειραποσκευή με ροδάκια 10 κιλών και από 2 βαλίτσες των 23 κιλών, καθώς και δωρεάν επιλογή θέσης. Αλλαγές στην κράτηση μέχρι και 3 μέρες πριν την αναχώρηση.
-Fleks, περιλαμβάνει ό,τι και η Smart αλλά με δυνατότητα για 3 βαλίτσες (!), αδειανή την διπλανή θέση στις σειρές 2-6, διαδικασίες Fast Track σε αεροδρόμια της Νορβηγίας και στην Κοπεγχάγη, και δυνατότητα αλλαγών στην κράτηση μέχρι και μισή ώρα πριν την αναχώρηση.
-UNG, απευθύνεται σε νέους 16-29 ετών και το εισιτήριό περιλαμβάνει χειραποσκευή 8 κιλών για κάτω από το κάθισμα, από 2 βαλίτσες των 23 κιλών, καθώς και δυνατότητα αλλαγής στην κράτηση μέχρι και 3 μέρες πριν την αναχώρηση.
Από το διεθνές αεροδρόμιο του Όσλο μπορούν οι επιβάτες να συνεχίσουν είτε με την ίδια εταιρεία είτε με τις άλλες νορβηγικές SAS, Norwegian, Widerøe, προς προορισμούς στην υπόλοιπη Νορβηγία μέχρι το Βόρειο Ακρωτήρι καθώς και τα νησιά Σβαλμπαρντ, αλλά και προς την υπόλοιπη Σκανδιναβία, Νησιά Φερόες και Ισλανδία
Το τσεκ-ιν γίνεται ονλάιν από υπολογιστή ή μέσω του Flyr App καθώς και στο αεροδρόμιο. Πληροροφορίες στο www.flyr.com/en

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments