Γράφει π Akis Dimarco

Mετά την φετινή απόβαση της ρουμάνικης εταιρείας χαμηλού κόστους Blue Air στην Ελλάδα, η οποία ξεκίνησε απευθείας πτήσεις από Βουκουρέστι προς Αθήνα, Ηράκλειο, Ζάκυνθο, Μύκονο και Ρόδο, και από Μπακάου προς Αθήνα, έρχονται άλλοι 5 νέοι ελληνικοί προορισμοί να προστεθούν στο δίκτυό της για το 2022. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, την ερχόμενη σεζόν θα ξεκινήσει απευθείας πτήσεις που θα συνδέουν Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Σαντορίνη, Σκιάθο και Χανιά με το Βουκουρέστι.
Οι πτήσεις έχουν ήδη ανέβει στην ιστοσελίδα της εταιρείας (www.flyblueair.com) και το πρόγραμμα των νέων δρομολογίων προβλέπει τα εξής:
-Θεσσαλονίκη-Βουκουρέστι: από 27 Μαρτίου 2022, 4 φορές την εβδομάδα, Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή.
-Κέρκυρα-Βουκουρέστι: από 21 Ιουνίου 2022, 2 φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Σάββατο.
-Σαντορίνη-Βουκουρέστι: από 21 Ιουνίου 2022, 3 φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο.
-Σκιάθος-Βουκουρέστι: από 22 Ιουνίου, 2 φορές την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη και Κυριακή
-Χανιά-Βουκουρέστι: από 23 Ιουνίου, 2 φορές την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη και Κυριακή.
Kαι μπορεί για την Αθήνα και τους υπόλοιπους νησιωτικούς προορισμούς η Blue Air να αποτελεί τον 3ο ή 4ο αερομεταφορέα που τους συνδέει με το Βουκουρέστι, καθώς Aegean, Ryanair, Wizzair, Animawings και Tarom εκτελούν ήδη πολλαπλές πτήσεις, για την Θεσσαλονίκη όμως είναι η πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, που συνδέεται με τζετ αεροσκάφος με το Βουκουρέστι, συντομεύοντας τον χρόνο του ταξιδιού κατά πολύ. Και αυτό γιατί μέχρι τώρα το μονοπώλιο στο δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Βουκουρέστι το έχει η Tarom, η οποία χρησιμοποιεί μικρά ελικοφόρα ATR42/72 με διάρκεια πτήσης 1ω 45λ, ενώ με τα 737 η πτήση θα διαρκεί 55λ-1ω , όσο δηλαδή το Θεσσαλονίκη-Ηράκλειο.
O στόλος της Blue Air αποτελείται κυρίως από Β737-800 των 189 θέσεων, ένα 737-700 των 148 και λίγα 737-500 των 126 θέσεων, τα οποία όμως σύντομα θα αποσυρθούν.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments