Τα έργα στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης που θα ξεκινούσαν στα μέσα του Γενάρη και θα διαρκούσαν μέχρι το τέλος του Μάη και θα περιόριζαν κατά πολύ τις δυνατότητες του, τελικά αναβάλλονται για τον Οκτώβριο.
Αυτό αποφάσισε το Υπουργείου Υποδομών, μετά τις έντονες αντιδράσεις της γερμανικής εταιρείας Fraport που οσονούπω θα αναλάβει τη διαχείριση του αεροδρομίου, των φορέων και των τουριστικών επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας, καθώς έμπαινε σε κίνδυνο η νέα τουριστική περίοδος με καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία της περιοχής.
Τα έργα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2017.

Η λήψη επιτέλους των σχετικών αποφάσεων, θα κάνει τις αεροπορικές εταιρείες να αποφασίσουν για το καλοκαιρινό τους πρόγραμμα, καθώς μέχρι τώρα υπήρχε έλλειμμα ενημέρωσης κυρίως για το πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα. Κάποιοι έλεγαν τέλος του Μάη και κάποιοι άλλοι τέλος του Ιουλίου. Η έλλειψη σαφούς ενημέρωσης έκανε την Ryanair να κόψει από το καλοκαιρινό της πρόγραμμα τρεις πτήσεις την ημέρα στο Θεσσαλονίκη – Αθήνα, καθώς δεν ήθελε να βρεθεί εξ απροόπτου. Μετά από αυτές τις εξελίξεις πιθανόν να τις επαναφέρει.

Στη συμφωνία μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της παραχωρησιούχου, προβλέπεται ότι η FRAPORT:
-Αναλαμβάνει να προχωρήσει αποκλειστικά με δικές της δαπάνες στην κατασκευή και εγκατάσταση συστήματος φωτοσήμανσης του τροχοδρόμου, ώστε να μετατραπεί σε διάδρομο προσγείωσης απογείωσης για την ακόμη αρτιότερη κάλυψη των αναγκών του αεροδρομίου «Μακεδονία»
-Θα συνεργαστεί πλήρως με την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας για τη διασφάλιση όλων των ασφαλών διαδικασιών και συνθηκών πτήσεων στο αεροδρόμιο και παραιτείται από κάθε αξίωση απέναντι στο ελληνικό δημόσιο σχετικά με τη καθυστέρηση ολοκλήρωσης των έργων.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments