Η Σαουδική Αραβία σταδιακά αρχίζει να παραχωρεί κάποια βασικά δικαιώματα στις γυναίκες. Το τελευταίο νέο είναι πως θα τις επιτρέψει να εργαστούν ως αεροσυνοδοί στην κρατική αεροπορική εταιρεία Saudi Arabian Airlines (Saudia) που είναι ο τρίτος μεγαλύτερος αερομεταφορέας στη Μέση Ανατολή όσον αφορά στα έσοδα, πίσω από την Emirates και την Qatar Airways.
Οι γυναίκες από την Σαουδική Αραβία που επιθυμούν να δουλέψουν ως αεροσυνοδοί θα πρέπει να είναι απόφοιτες γυμνασίου, μεταξύ 20 και 30 ετών, με το «απαιτούμενο επίπεδο αγγλικής γλώσσας», το βάρος τους να είναι ανάλογο του ύψους σύμφωνα με τα πρότυπα της Saudi Airlines και να μην έχουν κάποιο σοβαρό ιατρικό πρόβλημα.
Ήδη χιλιάδες νεαρές γυναίκες από την Σαουδική Αραβία, που μέχρι πρότεινος επιτρέπονταν να εργαστούν μόνο στην εκπαίδευση, δήλωσαν το ενδιαφέρον τους να γίνουν αεροσυνοδοί και να καταλάβουν μια θέση στην Saoudia. Μέχρι τώρα οι αεροσυνοδοί στις αεροπορικές εταιρείες της Σαουδικής Αραβίας ήταν ξένες (φώτο), ανάμεσα στις οποίες και αρκετές Ελληνίδες.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments