Η Ryanair σκοπεύει να μειώσει κατά περίπου ένα εκατομμύριο θέσεις το πτητικό της πρόγραμμα στην Ισπανία την χειμερινή περίοδό, κυρίως σε περιφερειακά δρομολόγια.
Επικαλείται την επερχόμενη αύξηση στα τέλη κατά 6,5% από τον επόμενο χρόνο, που σχεδιάζει ο φορέας διαχείρισης ισπανικών αεροδρομίων Aena.
Κατά την προσφιλή της τακτική, η Ryanair επιτίθεται στην Aena υποστηρίζοντας πως «ο μονοπώλιακος φορέας εκμετάλλευσης αεροδρομίων της Ισπανίας δεν έχει κανένα συμφέρον να αναπτύξει την κίνηση στα περιφερειακά αεροδρόμια και θέλει μόνο να επικεντρωθεί στην επίτευξη κερδών – ρεκόρ στα μεγάλα αεροδρόμια της Ισπανίας”. Η Ryanair υποστηρίζει επίσης πως αυτό θα μειώσει τις αφίξεις των τουριστών στην Ισπανία.
Η Ryanair το κάνει συχνά αυτό, να εκτοξεύει κατηγορίες, πολλές φορές αστήριχτες, προσπαθώντας να πιέσει καταστάσεις για να πετύχει καλύτερες συμφωνίες για την ίδια.
Αλλά στην Ισπανία, έχουν βαρεθεί αυτή την τακτική της Ryanair και περάσαν στην αντεπίθεση. Η εταιρεία διαχείρισης των ισπανικών αεροδρομίων, αντέδρασε έντονα κατηγορώντας την αεροπορική εταιρεία για εντυπωσιακή ανεντιμότητα της επικοινωνιακής της πολιτικής.
Όπως ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aena, ο Maurici Lucena: “Η αεροπορική εταιρεία αυτοπαρουσιάζεται δημόσια ως θύμα, ενώ η ίδια έχει αυξήσει τις τιμές των εισιτηρίων της κατά μέσο όρο 21%. Δηλώσεις όπως «η Ισπανία είναι πλέον κλειστή για τον τουρισμό» είναι παράλογες καθώς η χώρα αναμένεται να ξεπεράσει φέτος τα 100 εκατομμύρια αφίξεις τουριστών, οι περισσότερες στην ιστορία της”.
Σύμφωνα με την Aena, οι επερχόμενες αυξήσεις είναι μικρές: “ανέρχονται σε 68 σεντς ανά επιβάτη, παραμένοντας από τις χαμηλότερες στην Ευρώπη. Σε μικρότερα αεροδρόμια, τα τέλη είναι μόλις δύο ευρώ. Η ακύρωση δρομολογίων από την Ryanair εκεί, δεν οφείλεται επομένως στα τέλη, αλλά στη μετεγκατάσταση αεροσκαφών σε μεγαλύτερες τοποθεσίες όπου είναι πιθανές υψηλότερες τιμές εισιτηρίων”.
“Η πραγματική στρατηγική της Ryanair είναι η απαίτηση επιδοτήσεων και χρημάτων των φορολογουμένων. Η Ryanair ακολουθεί μια επικοινωνιακή πολιτική που βασίζεται στην εξαπάτηση και τον εκβιασμό, για να επιτύχει βραχυπρόθεσμα οφέλη εις βάρος των φορολογουμένων», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aena.
Και τι θα γίνει από δω και πέρα; Όπως συνέβη και άλλες φορές στο παρελθόν, η Ryanair, αφού δει πως οι εκβιασμοί της δεν περνούν, θα επαναφέρει πτήσεις και θέσεις ακόμη και περισσότερες, καθώς η Ισπανία είναι ένας ισχυρός προορισμός που προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες και η Ryanaιr δεν θα αφήσει τους ανταγωνιστές της να κάνουν πάρτι.

guest

0 Comments
νεότερα
παλιότερα δημοφιλή
Inline Feedbacks
View all comments