Όταν γράψαμε την προηγούμενη φορά για αυτήν, στις 14 Δεκεμβρίου, βρισκόταν στην Ταϊπέι. Σήμερα βρίσκεται στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στην οποία έφτασε χθες αφού πρώτα διέσχισε την αραβική χερσόνησο. Αύριο το πρωί θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου στην Κρήτη για μια ολιγόωρη στάση πριν αναχωρήσει για την Σόφια. Αναφερόμαστε στην 19χρονη Βελγίδα Zara Rutherford, η οποία πραγματοποιεί τον γύρο του κόσμου μόνη της πιλοτάροντας το μονοκινητήριο αεροσκάφος της τύπου Shark Aero.
Όταν ολοκληρώσει το ταξίδι της θα είναι η νεότερη γυναίκα που έκανε κάτι παρόμοιο. Μέχρι τώρα η νεότερη γυναίκα που έκανε μόνη της τον γύρο του κόσμου πιλοτάροντας αεροσκάφος ήταν 30 ετών, η Σαέστα Ουάιζ που έκανε τον γύρο του κόσμους το 2017, και ο νεότερος άνδρας 18. «Θέλω να μειώσω αυτό το χάσμα από δώδεκα χρόνια σε έντεκα μήνες», λέει η Zara Rutherford. Η Zara εξοικειώθηκε με τα αεροπορικά ταξίδια από πολύ μικρή καθώς και οι δυο γονείς της είναι πιλότοι.
Ξεκίνησε το ταξίδι της στις 18 Αυγούστου προς τα δυτικά. Συνολικά θα επισκεφτεί 52 χώρες σε πέντε Ηπείρους. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στην πατρίδα της το Βέλγιο θα φτάσει στις 13 Ιανουαρίου μετά από ταξίδι 148 ημερών.
Στο ενδιάμεσο των πτήσεων, η Zarah Rutherford στέλνει αιτήσεις σε πανεπιστήμια καθώς θέλει να σπουδάσει πληροφορική, ενώ το μεγάλο της όνειρο είναι να γίνει αστροναύτης.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments