Η Μύκονος είναι το νησί που προσελκύει τους περισσότερους πλούσιους τουρίστες από οποιοδήποτε άλλο στην Ελλάδα. Ωστόσο υπάρχει το εξής πρόβλημα που κράτα τον πήχη χαμηλά. Το αεροδρόμιο του νησιού είναι τριτοκοσμικού επιπέδου και σιγουρα όχι αντάξιο των μεγάλων τουριστικών δυνατοτήτων της Μυκόνου. Μεταξύ των άλλων προβλημάτων που έχει είναι ο χώρος στάθμευσης αεροσκαφών. Κανένα αεροσκάφος δεν μπορεί να μείνει στο αεροδρόμιο περισσότερο από δυο ώρες καθώς δεν υπάρχει επαρκής χώρος στάθμευσης. Έτσι οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών τζετ φτάνουν στην Μύκονο αλλά δεν υπάρχει η δυνατότητα το αεροπλάνο τους να παρκάρει στο αεροδρόμιο του νησιού. Φεύγει και πηγαίνει να παρκάρει σε άλλο αεροδρόμιο συνήθως της Τουρκίας. Αυτό ήταν ένας μεγάλος ανασταλτικός παράγοντας σε κάποιους ιδιοκτήτες τέτοιων αεροσκαφών να μην επιλεγούν για διακοπές τη Μύκονο καθώς δεν μπορούσαν να έχουν το αεροπλάνο τους στο αεροδρόμιο του νησιού.

Το αεροδρόμιο πέρασε τώρα στη διαχείριση της Fraport και σύμφωνα με τα σχέδια που παρουσίασε πριν μερικές μέρες σε ειδική εκδήλωση στη Μύκονο η συνολική έκταση του αεροσταθμού θα αυξηθεί κατά 53%, ενώ θα πραγματοποιηθεί επέκταση και αναδιαμόρφωση του τερματικού σταθμού. Επίσης, θα κατασκευαστεί νέος πυροσβεστικός σταθμός και θα γίνει αναδιοργάνωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν σημαντικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών, οι οποίες περιλαμβάνουν: 13% αύξηση των σταθμών Check-in, 25% αύξηση των ζωνών ασφαλείας και 17% αύξηση του συνολικού αριθμού πυλών.

Ο Alexander Zinell, Δ/νων Σύμβουλος της Fraport Greece, δήλωσε: «Η Μύκονος είναι ένας προορισμός γνωστός σε όλο τον πλανήτη για τη φιλοξενία των κατοίκων της, την κοσμοπολίτικη αύρα, τη φυσική της ομορφιά. Βρισκόμαστε σήμερα σε έναν ιδιαίτερο τόπο. Σε έναν τόπο όπου οι κάτοικοι έχουν καταφέρει κάτι μοναδικό: Να διαμορφώσουν ένα διάσημο τουριστικό προϊόν που προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο. H Fraport Greece βρίσκεται εδώ για να ενισχύσει αυτή την εξαιρετική πορεία. Μέσα από την ανάπτυξη και αναβάθμιση των υποδομών του Αεροδρομίου της Μυκόνου επιδιώκουμε να δώσουμε στη Μύκονο αυτό που λείπει σήμερα. Ένα αεροδρόμιο αντάξιο της φήμης της, ένα αεροδρόμιο σύγχρονο, με ολοκληρωμένες υπηρεσίες που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του κάθε επισκέπτη. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί σε αυτή την προσπάθεια δεν είμαστε μόνοι. Είμαστε μαζί με τους πολίτες και τους Φορείς του νησιού».

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments