Το 2020 το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης θα είναι ένα από τα καλύτερα στην κατηγορία του στην Ευρώπη και θα διεκδικεί βραβεία τους ανάλογους διαγωνισμούς. Αυτό υποστήριξαν οι άνθρωποι της Fraport Greece, της εταιρείας που μετά από διαγωνισμό ανέλαβε τη διαχείριση 14 περιφερειακών αεροδρομίων για 40 χρόνια.
Καθώς το αεροδρόμιο “Μακεδονία” είναι το μεγαλύτερο από τα 14 αεροδρόμια, οι άνθρωποι της Fraport βρέθηκαν χθες στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να παρουσιάσουν σε εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της πόλης τα σχέδια τους.
Στην εκδήλωση που έγινε στην κεντρική αίθουσα του ΕΒΕΘ, παραβρέθηκαν επίσης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου. Εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσαλονίκης δεν υπήρξε καθώς προηγήθηκε κατ’ιδίαν συνάντηση μεταξύ τους.
Τα έργα για την αναβάθμιση του αεροδρομίου θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι του επόμενου χρόνου. Θα ολοκληρωθούν το 2020 και θα κοστίσουν περίπου 95 εκατομμύρια ευρώ. Θα πραγματοποιηθούν από ελληνικές εταιρείες και Έλληνες τεχνικούς.
Το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης όπως και όλα τα υπόλοιπα θα παραληφθούν κάποια μέρα μετά τις 30 Νοεμβρίου. Το σίγουρο είναι ότι η παραλαβή όλων των αεροδρομίων θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Ιανουαρίου.

Όπως είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport Greece Αλεξάντερ Ζίνελ “ τα αεροδρόμια δεν είναι σε καλή κατάσταση. Ωστόσο θέλουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να αλλάξουμε την εμπειρία των αεροδρομίων στην Ελλάδα. Νιώθουμε μεγάλη ευθύνη για αυτό που αναλάβαμε και θέλουμε να κάνουμε κάτι πολύ επιτυχημένο. Συνολικά 530 άτομα θα απασχολούνται στην Fraport Greece και στα 14 αεροδρόμια και ήδη η εταιρεία έχει δεχτεί περίπου 50 χιλιάδες βιογραφικά από ενδιαφερόμενους”.
Όταν ολοκληρωθεί το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης θα έχει υπερδιπλασιάσει τους χώρους του. Το υπάρχον κτίριο θα επεκταθεί προς τη μεριά που σήμερα βρίσκεται η αερολέσχη. Από 25 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα που είναι σήμερα, θα φτάσει στις 57 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα. Θα έχει περισσότερα κάουντερ για τσεκάρισμα (44), περισσότερες ζώνες για έλεγχους επιβατών και χειραποσκευών (12), περισσότερες κυλιόμενους διαδρόμους για την παραλαβή των αποσκευών (7), 50% περισσότερες πύλες για έξοδο προς επιβίβαση, νέο πυροσβεστικό σταθμό, περισσότερες θέσεις στάθμευσης αεροσκαφών, και περισσότερα καταστήματα καθώς η εταιρεία θα δώσει βαρύτητα στην ανάπτυξη εμπορικών χώρων εντός του αεροδρομίου.
Στόχος της εταιρείας είναι η αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 48% μέχρι το 2016, δηλαδή αυτή να φτάσει τα οκτώ εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο, στόχος μάλλον συντηρητικός. Οι άνθρωποι της Fraport αποκάλυψαν πως εδώ και ένα χρόνο βρίσκονται σε επαφές με αεροπορικές εταιρίες, προκειμένου να προσελκύσουν όσες περισσότερες εταιρείες και πτήσεις μπορούν.
Κατ που δεν ακούστηκε στη χθεσινή εκδήλωση είναι ότι διευθυντής του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης θα είναι ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής διοικητής του αεροδρομίου Γιάννης Βογιατζής, ο οποίος ήδη παραιτήθηκε για να αναλάβει τη νέα του θέση.
Πέρα από όλα αυτά τονίστηκε πολλές φορές στη χθεσινή εκδήλωση πως η Fraport θέλει να παίξει ένα πολύ ενεργό ρόλο στη τουριστική προώθηση και προβολή της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να διευρύνει την τουριστική περίοδο, να έρθουν περισσότεροι τουρίστες, κάτι που οι ντόπιοι τουριστικοί παράγοντες το αντιμετωπίζουν με συγκρατημένο ενθουσιασμό.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

1 Comment
νεότερα
παλιότερα δημοφιλή
Inline Feedbacks
View all comments