Όσοι ταξιδεύουν συχνά με αεροπλάνο, θα έχουν προσέξει να κινούνται στην πίστα των αεροδρομίων τα κιτρινόμαυρα αυτοκίνητα που στην οροφή τους έχουν μια φωτεινή πινακίδα που γράφει Follow me (ακολούθησε με).
Είναι αυτά που αναλαμβάνουν να οδηγήσουν τα αεροσκάφη που μόλις προσγειώθηκαν, στην θέση που θα σταθμεύσουν για να αποβιβάσουν τους επιβάτες.
Το κάνουν αυτό όταν ο πιλότος δηλώνει αδυναμία να βρει μόνος του τη θέση στάθμευσης του αεροπλάνου, όταν οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες και περιορίζουν την ορατότητα, όταν υπάρχουν ειδικές πτήσεις VIP που θα σταθμεύσουν σε ειδική θέση στην πίστα κλπ
Στα μεγάλα αεροδρόμια τα βλέπουμε πολύ πιο συχνά καθώς είναι απαραίτητα για να καθοδηγήσουν τα αεροσκάφη, στα μικρά αεροδρόμια βγαίνουν κατά περίσταση.
Συνήθως είναι μικρά αυτοκίνητα καθώς δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις. Κινούνται μόνο μέσα στην πίστα του αεροδρομίου με σχετικά χαμηλές ταχύτητες. Ωστόσο σε κάποια αεροδρόμια έχουμε δει και αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού όπως Porsche. Πιο ευτυχισμένοι είναι οι οδηγοί στο αεροδρόμιο της Μπολόνια, καθώς εκεί έχουν στη διάθεση τους ακόμη και μια απαστράπτουσα Lamborghini. Η ατυχία τους είναι ότι δεν έχουν να την δείξουν πουθενά παρά μόνο στους πιλότους των αεροπλάνων που τους ακολουθούν.

 

 

 

 

 

 

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments