Αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο είναι επί της ουσίας η Μεγάλη Βρετανία. Και αυτό γιατί μια μετά την άλλη Ευρωπαϊκές και μη χώρες, σταματούν τις πτήσεις από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο ή βάζουν αυστηρότερους περιορισμούς σε σχέση με αυτούς που ήδη ίσχυαν. Στην τελευταία κατηγορία βρίσκεται και η Ελλάδα. Αιτία η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού που έκανε την εμφάνιση της στη Βρετανία, που τον κάνει ακόμη πιο μεταδοτικό.
Η επιτροπή διαχείρισης κρίσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης συγκλήθηκε σήμερα εκτάκτως στις Βρυξέλλες, προκειμένου να επιχειρήσει την εναρμόνιση όλων αυτών των περιοριστικών μέτρων που έχει επιβάλει κάθε χώρα-μέλος από μόνη της. Θα προσπαθήσει δηλαδή να συμπεριφερθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση για πρώτη φορά στο θέμα αυτό ως οντότητα και όχι ως σκορποχώρι.
Αυτό είναι και το σημαντικότερο αίτημα όλων των τουριστικών και ταξιδιωτικών φορέων της Ευρώπης, όλους αυτούς τους μήνες της πανδημίας. Η εναρμόνιση των περιοριστικών μέτρων μεταξύ των χωρών μελών και όχι κάθε χώρα να κάνει τα δικά της ανατρέποντας κάθε προγραμματισμό.
Η επιτροπή του μηχανισμού διαχείρισης κρίσεων θα ανακοινώσει αύριο Τρίτη τα μέτρα που προτείνει, πάντα στην κατεύθυνση της εναρμόνισης των περιορισμών.
Στη συνέχεια θα καλέσει τους μόνιμους πρεσβευτές των χωρών μελών από τους οποίους θα ζητήσει να καταλήξουν σε συμφωνία για τη διάρκειά τους και το εύρος τους.
Αυτοί με τη σειρά τους θα ενημερώσουν τις χώρες τους για τις προτάσεις,  τις  οποίες ως συνήθως θα  γράψουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Έλεος…

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments