Όπως πολλές φορές έχουμε γράψει, η κατάσταση σε πολλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια είναι φέτος εφιαλτική. Η τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό σε αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρείες, έχουν ως αποτελέσματα πολύωρες καθυστερήσεις ή ακυρώσεις πτήσεων καθώς το υπάρχον προσωπικό δεν προλαβαίνει να εξυπηρετήσει όλες τις πτήσεις.
Το πρόβλημα επιτείνουν οι απεργίες σε αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες αυξάνονται.
Στο μεταξύ το πρόβλημα που ξεκίνησε αρχικά στα μεγάλα αεροδρόμια της Βρετάνιας, Ολλανδίας και Γερμανίας, ως ντόμινο εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη. Και αυτό γιατί τα προβλήματα του ενός αεροδρομίου με τις καθυστερήσεις πτήσεων μεταφέρονται και σε άλλα.
Τρία πράγματα μπορούν να συμβούν αυτή την εποχή στους ταξιδιώτες που πάνε να πετάξουν από κάποιο ευρωπαϊκό αεροδρόμιο:
– Να καθυστερήσει η πτήση τους από μερικές ώρες μέχρι μερικές μέρες (το καλό σενάριο).
– Να ακυρωθεί η πτήση τους εντελώς απροειδοποίητα, μερικές φορές ακόμη και την ώρα που βρίσκονται μέσα στο αεροσκάφος και περιμένουν την απογείωση.
– Να γίνει η πτήση τους κανονικά ή με καθυστέρηση, αλλά χωρίς τις αποσκευές τους.
Πολλοί Ευρωπαίοι αναθεωρούν τα ταξιδιωτικά του σχέδια, προτιμώντας όπου αυτό είναι εφικτό το τρένο ή άλλο μέσο. Πολλοί από αυτούς που ταξιδεύουν με αεροπλάνο, δεν παίρνουν πλέον μαζί τους στις διακοπές βαλίτσες παρά μόνο χειραποσκευές, που τις έχουν μαζί τους πάνω στο αεροπλάνο. Καλυτέρα να κάνουν τις διακοπές τους με μια βερμούδα και δυο μπλουζάκια, παρά με καθόλου ρούχα…

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments