Προχθές Σάββατο “έβρεξε” αεροπορικά συντρίμμια σε Ολλανδία και ΗΠΑ και παρ’ όλο που αυτά έπεσαν σε κατοικημένες περιοχές είχαμε μόνο έναν μικρό τραυματισμό, αλλά πολλές ζημιές σε σπίτια και παρκαρισμένα αυτοκίνητα.
Το πρώτο περιστατικό συνέβη στην Ολλανδία. Ένα Boeing 747 Jumbo μεταφοράς φορτίων, της εταιρείας Longtail Aviation, καθώς απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Μάαστριχτ με προορισμό τη Νέα Υόρκη, ένας από τους τέσσερις κινητήρες του έπιασε φωτιά.
Θραύσματα από τον κινητήρα έπεσαν στο χωριό Meerssen, δυο χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο, την ώρα που οι κάτοικοι του παρακολουθούσαν έντρομοι το αεροσκάφος να πετά σε χαμηλό ύψος με έναν κινητήρα να φλέγεται. Μια ηλικιωμένη γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά αλλά σημειώθηκαν μεγάλες ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα. Λίγο μετά το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της Λιέγης για τα περαιτέρω..
Το δεύτερο περιστατικό συνέβη στο Ντένβερ την πρωτεύουσα του Κολοράντο. Ο ένας από τους δυο κινητήρες ενός Boeing 777 της United Airlines, που λίγα λεπτά πριν απογειώθηκε με 241 επιβάτες με προορισμό τη Χονολουλού, έπιασε φωτιά και κυριολεκτικά διαλύθηκε. Τα συντρίμμια του έπεσαν στην κατοικημένη περιοχή του Broomfield, λίγο μετά το αεροδρόμιο (φώτο). Ως εκ θαύματος δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί στο έδαφος παρά μόνο σημαντικές ζημιές, ενώ το αεροσκάφος επέστρεψε στο αεροδρόμιο του Ντένβερ όπου προσγειώθηκε με ασφάλεια.
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) με επείγουσα οδηγία ζήτησε τον άμεσο τεχνικό έλεγχο όλων των συγκριμένων αεροσκαφών Boeing 777 που είναι εξοπλισμένα με κινητήρες Pratt & Whitney PW4000 και «είναι πιθανό ότι μερικά από τα αεροσκάφη θα τεθούν εκτός υπηρεσίας».

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments