Από τότε που το τραγικό δυστύχημα το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού, τον Ιούλιο του 2000 έγινε η αίτια να σταματήσουν οι επιβατικές πτήσεις με τα υπερηχητικά αεροσκάφη Κονκόρντ, αυτά έλειψαν από την αεροπορική βιομηχανία. Ταξιδεύοντας με υπερηχητική ταχύτητα, το συγκεκριμένο αεροσκάφος έφτανε από το Παρίσι στη Νέα Υόρκη σε λίγο λιγότερο από τέσσερις ώρες. Εξοικονομούσε πολύ χρόνο και ταλαιπωρία στους πολυάσχολους μπίζνεσμαν που είχαν τα χρηματα να πληρώσουν το ακριβό εισιτήριο.

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, ο ιδιοκτήτης μεταξύ άλλων και της διαστημικής εταιρείας Virgin Galactic, που φιλοδοξεί σε λίγο καιρό να πάει τους πρώτους τουρίστες στο διάστημα, ανακοίνωσε ένα ακόμη τολμηρό σχέδιο του. Σύναψε συμφωνία συνεργασίας με τη νεοσύστατη εταιρεία Boom Technology με έδρα το Ντένβερ του Κολοράντο για την ανάπτυξη ενός υπερηχητικού επιβατικού αεροσκάφους, το οποίο θα είναι πιο γρήγορο από το διάσημο γαλλικό «Κονκόρντ» και από οποιοδήποτε άλλο σημερινό επιβατικό αεροσκάφος.
Θα έχει 55 θέσεις (όλες κατηγορίας business class) και θα ταξιδεύει με ταχύτητα υπερδιπλάσια του ήχου, φθάνοντας τα 2.335 χιλιόμετρα την ώρα, έναντι 2.180 χλμ./ώρα του Concorde.

Με αυτή την ταχύτητα, θα κάνει τη διαδρομή Νέα Υόρκη-Λονδίνο σε μόνο τρεις ώρες και 15 λεπτά, Σαν Φρανσίσκο-Τόκιο σε 5,5 ώρες και Σίδνεϊ-Λος ‘Αντζελες σε 6 ώρες και 45 λεπτά.

Το όνομα του Boom και αν όλα πάνε καλά θα είναι έτοιμο να εκτελέσει εμπορικές πτήσεις το 2023.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments