Από τότε που η Apple κυκλοφόρησε στην αγορά τα Air Tags υπάρχει μια σύγχυση. Άλλες αεροπορικές εταιρείες τα δέχονταν και άλλες όχι, δίνοντας εντολή να μη τσεκάρονται αποσκευές που είχαν Air tags. Θυμίζουμε πως τα Air Tags είναι μικρές συσκευές που αντί ετικέτας με τα στοιχεία σου, την βάζεις στην βαλίτσα σου. Αν η βαλίτσα μετά από ένα ταξίδι δεν φτάσει στα χέρια σου, μπορείς εύκολα να εντοπίσεις που βρίσκεται. Δηλαδή αν ταξιδεύει από λάθος σε άλλο προορισμό ή αν σου την έχουν κλέψει.
Ωστόσο καθώς αυτή η μικροσκοπική συσκευή διαθέτει μπαταρίες λιθίου κρίθηκε επικίνδυνη. Πολλές φορές μπαταρίες λιθίου έχουν αναφλεγεί κατά τη διάρκεια μιας πτήσης (κυρίως από power bank και ηλεκτρονικά τσιγάρα), γι΄αυτό και επιτρέπετε να τις έχετε μαζί σας στην καμπίνα επιβατών αλλά όχι στην βαλίτσα σας στο αμπάρι του αεροσκάφους. Και αυτό γιατί αν αναφλεγεί στην καμπίνα επιβατών γίνεται άμεσα αντιληπτό και η φωτιά σβήνεται, ενώ αν αναφλεγεί στο αμπάρι του αεροπλάνου όταν γίνει αντιληπτό μπορεί να είναι πολύ αργά.
Του θέματος έχει επιληφθεί ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) ο οποίος έκρινε πως η μπαταρία λιθίου ενός Air tag είναι πολύ μικρή (κάτω από δυο γραμμάρια) για να προκαλέσει κάποια ανάφλεξη. Έτσι πλέον όλες οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει να δέχονται αποσκευές με Air Tag.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments