Με μια εντυπωσιακή εκδήλωση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο αεροδρομίου «Μακεδονία», η Fraport «καλωσόρισε το αύριο». Το σκηνικό της εκδήλωσης στήθηκε στην πίστα του αεροδρομίου, μπροστά στο νέο τέρμιναμ με φόντο δυο ολοκαίνουργια Airbus A-320neo, που ανήκουν σε ελληνικές εταιρείες, ένα της Aegean και ένα της Sky Express.
Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και υψηλών προσκαλεσμένων, εγκαινιάστηκε το νέο τέρμιναλ στο αεροδρομίου «Μακεδονία» που υπερδιπλασιάζει τις δυνατότητες του και του δίνει νέα προοπτική.
Επίσης γιορτάστηκε η ολοκλήρωση των έργων και στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, την διαχείριση των οποίων ανέλαβε η Fraport.
Η επένδυση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια ξεπέρασε τα 400 εκατομμύρια, από τα οποία τα εκατό στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Στα 14 αεροδρόμια δημιουργηθήκαν πέντε νέοι τερματικοί σταθμοί, επεκτάθηκαν άλλοι πέντε ενώ τέσσερις αναδιαμορφώθηκαν. Επίσης έγιναν ανακαινίσεις σε 12 διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης αεροσκαφών ενώ κατασκευαστήκαν 12 πυροσβεστικοί σταθμοί.
Κοντολογίς δημιουργήθηκαν 14 σύγχρονες πύλες εσόδου στη χώρα που δίνουν νέα δυναμική στην τοπική οικονομία και τουρισμό και δεν θα προκαλούν αρνητικά σχόλια με την κατάσταση τους.
Αντί της παραδοσιακής κορδέλας, τα εγκαίνια έγιναν με το πάτημα ενός μεγάλου κουμπιού που από δω και πέρα θα κοσμεί τους χώρους του αεροδρομίου. Το κουμπί πάτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο επικεφαλής της μητρικής Fraport Δρ Στέφαν Σουλτς, ο επικεφαλής της Fraport στην Ελλάδα Alexander Zinnel και ο κ. Κοπελούζος του ομώνυμου επιχειρηματικού ομίλου που μετέχει στο εταιρικό σχήμα της Fraport Greece.
Συγκινητική στιγμή στην εκδήλωση ήταν όταν στις οθόνες προβλήθηκαν οι φωτογραφίες και των 600 εργαζομένων στην Fraport Greece.
Το πρόγραμμα της εντυπωσιακής εκδήλωσης ολοκληρώθηκε με την πρώτη απογείωση μετά τα εγκαίνια, που έγινε από ένα καινούργιο αεροσκάφος της Aegean ένα Airbus A-320neo.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments