Η Emirates, παροτρύνει τους επιβάτες της να βρίσκονται στο αεροδρόμιο τουλάχιστον 3 ώρες πριν από την αναχώρηση της πτήσης τους, καθώς και να επιβεβαιώνουν ότι διαθέτουν όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για τον προορισμό τους. Παράλληλα, μοιράζεται μερικές συμβουλές με τους επιβάτες, ώστε να βελτιωθεί περαιτέρω η ταξιδιωτική τους εμπειρία και να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις:

1. Χρήση της εφαρμογής της Emirates
Να φροντίσουν να κατεβάσουν την εφαρμογή της Emirates για να έχουν εύκολη πρόσβαση στα ταξιδιωτικά τους έγγραφα. Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν κράτηση και να αλλάζουν πτήσεις, να κατεβάζουν μια ψηφιακή κάρτα επιβίβασης, να προγραμματίζουν εκ των προτέρων γεύματα, να κάνουν κράτηση για υπηρεσίες με προσωπικό οδηγό και ακόμη και να προεπιλέγουν και να προγραμματίζουν την προβολή ταινιών εν πτήσει μέσω του συστήματος ψυχαγωγίας ice.

2. Εκ των προτέρων επιβεβαίωση των ταξιδιωτικών οδηγιών σε σχέση με την COVID-19
Η Emirates συνιστά στους επιβάτες να βρίσκονται στο αεροδρόμιο τουλάχιστον τρεις ώρες πριν από την πτήση τους, ώστε να υπάρχει χρόνος για τυχόν επιπλέον ελέγχους που αφορούν την υγεία και την ασφάλειά τους. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική κατά τη διάρκεια της πτήσης. Οι ταξιδιωτικές απαιτήσεις διαφέρουν ανάλογα τη χώρα και αλλάζουν συχνά, επομένως συνιστάται στους επιβάτες να ελέγχουν τις απαιτήσεις διεξαγωγής τεστ για COVID-19 και τα έγγραφα που απαιτούνται για να ταξιδέψουν στο Ντουμπάι, αλλά και σε όλους τους προορισμούς του δικτύου της Emirates παγκοσμίως.

3. Εγγραφή στην Ταξιδιωτική Υποστήριξη COVID-19 μέσω WhatsApp
Όσοι επιβάτες ταξιδεύουν από και προς το Ντουμπάι, έχουν πρόσβαση στις πιο πρόσφατες ταξιδιωτικές απαιτήσεις για δημοφιλείς προορισμούς μέσω του WhatsApp, οι οποίες παρέχονται από την ομάδα εξυπηρέτησης πελατών που ενημερώνεται καθημερινά.

4. Ηλεκτρονικό Check in
Οι ταξιδιώτες μπορούν να προβούν σε ηλεκτρονικό check-in 48 ώρες πριν από την πτήση τους, επιλέγοντας «online check-in» στην ιστοσελίδα www.emirates.com. Μέσω του online check-in, είναι δυνατή και η επιλογή θέσης και του προτιμώμενου γεύματος, ενώ οι επιβάτες μπορούν να επωφεληθούν από τυχόν επιλογές αναβάθμισης της τελευταίας στιγμής. Στο αεροδρόμιο, η απόθεση αποσκευών στα ειδικά γραφεία παράδοσης είναι εύκολη, όπως και η έκδοση ψηφιακής κάρτας επιβίβασης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα περισσότερα διεθνή αεροδρόμια.

5. Απόθεση αποσκευών τη νύχτα πριν την αναχώρηση
Όσοι επιβάτες αναχωρούν από το Ντουμπάι, έχουν τη δυνατότητα να κάνουν early check-in και να αφήσουν τις αποσκευές τους στο αεροδρόμιο 24 ώρες πριν από την αναχώρηση ή 12 ώρες πριν από την αναχώρηση σε περίπτωση που πετούν προς τις ΗΠΑ ή το Τελ Αβίβ. Με αυτόν τον τρόπο, φτάνοντας στο αεροδρόμιο για την πτήση, μπορούν να προχωρήσουν κατευθείαν στον έλεγχο διαβατήριου.

6. Υπηρεσία check-in από το σπίτι
Το check-in από το σπίτι αποτελεί μία υπηρεσία της Emirates που διατίθεται στο Ντουμπάι και τη Σάρτζα, η οποία πραγματοποιείται μέσω της DUBZ. Η ομάδα της DUBZ ολοκληρώνει τη διαδικασία check-in στο σπίτι, το ξενοδοχείο ή το γραφείο και παραδίδει τις βαλίτσες στο αεροσκάφος, ενώ οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν το υπόλοιπο της ημέρας τους, φτάνοντας αργότερα στο αεροδρόμιο. Όσοι κάνουν κράτηση για την υπηρεσία, τουλάχιστον 24 ώρες πριν από την πτήση, έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στο check-in στο αεροδρόμιο έως και έξι ώρες πριν από την αναχώρηση της πτήσης τους. Για τους επιβάτες που της Πρώτης Θέσης, η υπηρεσία check-in στο σπίτι είναι δωρεάν.

7. Σημεία check-in αυτοεξυπηρέτησης στο αεροδρόμιο
Μια γρήγορη και εύκολη επιλογή στο αεροδρόμιο είναι τα περίπτερα check-in αυτοεξυπηρέτησης. Οι ταξιδιώτες μπορούν να ακολουθήσουν τα βήματα στη οθόνη αφής και να ολοκληρώσουν τη διαδικασία check-in ή να χειριστούν τις λειτουργίες ανέπαφα χρησιμοποιώντας το κινητό τηλέφωνό τους. Οι επιβάτες μπορούν να δουν το δρομολόγιό τους, να επιλέξουν τη θέση τους και ταυτόχρονα να προσθέσουν τον αριθμό του Emirates Skywards, ενώ, αν έχουν προβεί ήδη σε ηλεκτρονικό check-in, υπάρχει επίσης η επιλογή να χρησιμοποιήσουν την περιοχή παράδοσης αποσκευών για να προχωρήσουν σε check-in των αποσκευών τους.

8. Βιομετρική ζώνη
Οι Βιομετρικές Έξυπνες Ζώνες αποτελούν μία παγκόσμια πρωτοπορία για τον έλεγχο διαβατηρίων, μέσω της οποίας οι επιβάτες μπορούν να περιηγηθούν απρόσκοπτα στο αεροδρόμιο χρησιμοποιώντας τη βιομετρική αναγνώριση προσώπου. Το μόνο που χρειάζεται είναι η λήψη μιας γρήγορης φωτογραφίας κατά το check-in για την καταγραφή των δεδομένων του προσώπου τους. Έπειτα, θα μπορούν να περνούν εύκολα από τις Βιομετρικές Έξυπνες Ζώνες του Τερματικού Αεροσταθμού 3 της Emirates στην Αίθουσα Αναμονής Β, όταν βρίσκονται στο Ντουμπάι. Μπορούν να κάνουν check-in, να περάσουν από τον έλεγχο της υπηρεσίας αλλοδαπών και μετανάστευσης, να αποκτήσουν πρόσβαση στα σαλόνια της Emirates στην Αίθουσα Αναμονής Β του αεροδρομίου και να επιβιβαστούν στην πτήση τους από επιλεγμένες πύλες μέσω της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου ή χρησιμοποιώντας την κάρτα επιβίβασής τους.

9. Χρήση των Έξυπνων Πυλών
Οι επιβάτες της Emirates μπορούν να εγγραφούν και να χρησιμοποιήσουν τις Έξυπνες Πύλες στον Τερματικό σταθμό 3 της Emirates και να επιταχύνουν τη διέλευσή τους από τον έλεγχο, κάθε φορά που φτάνουν ή αναχωρούν από το Ντουμπάι. Όσοι επιβάτες είναι πολίτες ή κάτοικοι των ΗΑΕ, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το διαβατήριό τους, την κάρτα επιβίβασης ή μια έγκυρη ταυτότητα των ΗΑΕ. Οι Έξυπνες Πύλες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν από υπηκόους των χωρών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (ΣΣΚ) ή επισκέπτες που διαθέτουν βίζα με βιομετρικό διαβατήριο κατά την άφιξη.
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση https://www.emirates.com/ae/english/experience/contactless-journey/?fbclid=IwAR2WVtXFDqrbnfH5malK6xUuIBBdCg7eS7edLkW5Gc092rLyH5S0SqOAF3k

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments