Γράφει ο Akis Dimarco

Ευχάριστα νέα φέρνει η νέα χρονιά για τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης, με αύξηση των πτήσεων από Ισραήλ. Μετά από την πτώση των τελευταίων ετών και την μείωση των πτήσεων στη Β.Ελλάδα, σε αντίθεση με την Νότια, το 2017 κάνουν δυναμικά την επανεμφάνισή τους στη Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική οι ισραηλινοί τουρίστες με μια πλειάδα προγραμματισμένων και τσάρτερ πτήσεων:
-η Aegean που τα τελευταία χρόνια πετά κάθε θερινή περίοδο, φέτος αυξάνει τις απευθείας πτήσεις από 2 σε 3 την εβδομάδα, κάθε Κυριακή και Τετάρτη βράδυ αργά (προς την επόμενη μέρα) στις 00:25 και κάθε Δευτέρα στις 21:40. Από τέλος Μαΐου έως 12 Οκτωβρίου με συνολικά 18 χιλιάδες θέσεις.

η ισραηλινή εταιρεία Arkia ξεκινάει από 21 Ιουνίου πτήσεις οι οποίες θα πραγματοποιούνται έως 11 Οκτωβρίου με το εξής πρόγραμμα: μία εβδομάδα θα υπάρχει πτήση κάθε Τετάρτη μεσημέρι και την επόμενη εβδομάδα δύο πτήσεις κάθε Δευτέρα και Παρασκευή μεσημέρι. Eπίσης η εταιρεία έχει προγραμματισμένες και δύο έξτρα πτήσεις για την περίοδο του Πάσχα, την Μ.Δευτέρα και την Μ.Παρασκευή. Οι πτήσεις της Arkia θα εκτελούνται με αεροσκάφη Ε-195 των 122 θέσεων.

-Τσάρτερ πτήσεις από/προς Τελ-Αβίβ θα πραγματοποιούν το καλοκαίρι και η Astra Airlines κάθε Πέμπτη, η Ellinair κάθε Παρασκευή και Κυριακή και η ισραηλινή Israir κάθε Πέμπτη και Κυριακή με Α-320.

Πείτε τη γνώμη σας

avatar