Στα γαλλικά  αεροδρόμια συνεχίζεται για δεύτερη μέρα σήμερα η απεργία που κήρυξαν οι εργαζόμενοι με βασικό αίτημα τις προσλήψεις και τις καλύψεις κενών, τις αυξήσεις μισθών και την εξασφάλιση αξιοπρεπών εργασιακών συνθηκών. Οι ταξιδιώτες περιγράφουν εικόνες χάους και ταλαιπωρίες στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γαλλίας, το Σαρλ ντε Γκολ στο Παρίσι.

Ανάλογο είναι το σκηνικό και στη Μαδρίτη όπου χιλιάδες ταξιδιώτες είναι σε απόγνωση. Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώνονται, καθυστερούν ή αναβάλλονται. Το πλήρωμα καμπίνας της Ryanair δεν μπήκε σε κανένα αεροσκάφος της εταιρείας και συνεχίζει την απεργία του.

Ωστόσο η Ryanair διαβεβαίωσε ότι αυτές οι ακυρώσεις αντιστοιχούν σε λιγότερο από το 3% των πτήσεων της εταιρείας στην Ισπανία.

Οι απεργίες έρχονται να επιδεινώσουν την ήδη δραματική κατάσταση στις αεροπορικές συγκοινωνείς καθώς λείπουν από τα αεροδρόμια  και τις αεροπορικές εταιρίες χιλιάδες εργαζόμενοι με αποτέλεσμα το πρόγραμμα να μην βγαίνει. Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώνονται καθημερινά και οι ταξιδιώτες  ενημερώνονται την τελευταία στιγμή, ακόμη και μέσα στο αεροπλάνο πριν αυτό εκκινήσει.

 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments