Αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας Emirates, καταστράφηκε ολοσχερώς σήμερα στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι στο οποίο πραγματοποίησε δραματική προσγείωση.
Το αεροσκάφος, ένα Boeing 777, από τους πλέον ασφαλής τύπους αεροσκαφών, τυλίχθηκε στις φλόγες κατά τη διάρκεια της προσγείωσης. Ευτυχώς οι 282 επιβάτες και τα 18 μέλη του πληρώματος το εγκατέλειψαν εγκαίρως πριν οι φλόγες το καταστρέψουν εντελώς. Χιλιάδες άνθρωποι έβλεπαν από τους χώρους του αεροδρομίου το σκηνικό τρόμου να εξελίσσεται καθώς το αεροσκάφος ζωσμένο στις φλόγες σέρνονταν με την κοιλιά στον διάδρομο προσγείωσης πριν σταματήσει έξω από αυτόν. Οι πιο ψύχραιμοι κατέγραψαν το συμβάν με το κινητό τους. Δείτε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=gIVncX-lxIg.
Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση από αεροδρόμιο της Νότιας Ινδίας στο Ντουμπάι.
Το αεροδρόμιο του Ντουμπάι που είναι από τα μεγαλύτερα στον κόσμο εξυπηρετώντας πάνω από 65 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο, έκλεισε για αρκετές ώρες. Η Emirates είναι η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Μέσης Ανατολής με πολύ μεγάλο στόλο αεροσκαφών μεγάλων αποστάσεων. Είναι η εταιρεία που μεσώ του κόμβου της στο Ντουμπάι κυριολεκτικά συνδέει την Δύση με την Ανατολή.
Το σημερινό συμβάν κρίνεται ως πολύ σοβαρό. Πριν μερικές μέρες ένα άλλο Boeing της Emirates, με προορισμό τις Μαλδίβες πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στη Βομβάη λόγω τεχνικού προβλήματος.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments