Μια ακόμη γερμανική αεροπορική εταιρεία, η τρίτη στη σειρά, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης επικαλούμενη τα προβλήματα από την κρίση που δημιούργησε ο νέος κορωνοϊός. Πρόκειται για την LGW, που τα αεροσκάφη της εκτελούσαν πτήσεις για λογαριασμό της χαμηλού κόστους Eurowings και παλιότερα της Air Berlin (φώτο). Καθώς πλέον η Eurowings δεν έχει έργο να της δώσει, οι ιδιοκτήτες της προτίμησαν να την κλείσουν καθώς δεν βλέπουν φως στον ορίζοντα.
Η LGW που η ιστορία της ξεκίνησε το 1980, είχε έδρα το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ. Ο στόλος της αποτελούνταν από 15 ελικοφόρα De Havilland Dash 8. Πριν λίγους μήνες είχε συμφωνήσει με μια άλλη περιφερειακή γερμανική εταιρεία, την WDL Aviation, να σχηματίσουν κοινοπραξία και να δημιουργήσουν την German Airways. Η νέα εταιρεία θα ξεκινούσε την 1η Μαρτίου ωστόσο πρόλαβε ο κορωνοϊός.
Είναι η τρίτη γερμανική εταιρεία που κλείνει αυτό το μήνα. Προηγήθηκαν η Thomas Cook Aviation και η Germanwings. Άλλες δυο κινδυνεύουν άμεσα. Πρόκειται για την πρώην θυγατρική της Thomas Cook, την Condor, η οποία είχε συμφωνήσει στην εξαγορά της από την πολωνική LOT. Ωστόσο πριν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εξαγοράς προέκυψε ο κορωνοϊός και η LOT υπαναχώρησε. Τώρα προσδοκά ένα νέο δάνειο από την γερμανική κυβέρνηση για να διασωθεί. Η δεύτερη που κινδυνεύει άμεσα είναι η WDL Aviation. Τα πέντε αεροσκάφη της εκτελούσαν πτήσεις για λογαριασμό της Σουηδικής αεροπορικής εταιρείας Braathens. Ωστόσο η σουηδική εταιρεία υπέβαλε αίτηση πτώχευσης πριν μερικές μέρες.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments