Η πρώτη αεροπορική εταιρεία που κλείνει επικαλούμενη τις επιπτώσεις  του Κορωνοϊού είναι γεγονός. Πρόκειται για την CargoLogicAir,  τη μοναδική με έδρα στην Βρετανία αεροπορική εταιρεία αμιγώς μεταφοράς φορτίου,  η οποία ωστόσο ήταν  ρωσικών συμφερόντων.  Η εταιρεία ανακοίνωσε πως “είναι εξαιρετικά δύσκολο να διατηρηθούν εμπορικά βιώσιμες πράξεις  υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων στην αγορά που επηρεάζονται από τον Κορωνοϊό, και  οι οποίες οδήγησαν στη συρρίκνωση της ζήτησης υπηρεσιών αεροπορικής μεταφοράς». Ωστόσο ήταν γνωστό πως η εταιρεία αντιμετώπιζε από πέρσι αρκετά προβλήματα.

Ο στόλος της αποτελούνταν από τέσσερα  Boeing 747,   το ένα μάλιστα από την τελευταία έκδοση του συγκεκριμένου μοντέλου, το Boeing 747-800,  που για κάποιο διάστημα  ήταν το μακρύτερο αεροσκάφος στον κόσμο.

Αν και τα αποτελέσματα της τεράστιας κρίσης που βιώνουν οι αεροπορικές εταιρείες λόγω Κορονοϊού δεν έχουν αποτυπωθεί ακόμη, ήδη πέντε αεροπορικές εταιρείες έχουν βάλει λουκέτο από την αρχή του χρόνου,  θυμίζοντας πως ο κλάδος έχει τα προβλήματα του. Οι τέσσερις από αυτές είναι από την Ευρώπη, οι δυο από την Ιταλία.  Για την παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία, η χρονιά που διανύουμε θα είναι τραγική καθώς κοντά σ΄όλα τα άλλα, η κρίση του Κορονοϊού έχει επιφέρει ήδη τεράστια πλήγματα σε πολλές αεροπορικές εταιρείες. Αρχικά  σ΄αυτές της ζώνης Ασίας – Ειρηνικού και σταδιακά σε όλο τον κόσμο καθώς η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια περιορίστηκε σημαντικά. Πολλές έχουν περικόψει δρομολόγια, έχουν καθηλώσει αεροπλάνα, έχουν προχωρήσει σε απολύσεις, υποχρεωτική άδεια στο προσωπικό τους, μειώσεις μισθών και ότι άλλο θα τις κάνει να περιορίσουν τη ζημιά. Ωστόσο εταιρείες που αντιμετώπιζαν μεγάλα προβλήματα πριν την εμφάνιση του Κορωνοϊού, και δεν ήταν λίγες,  δύσκολα θα αντέξουν.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments