Έκλεισε η 2η αεροπορική εταιρεία λόγω… Κορωνοϊού

Έναν πραγματικό εφιάλτη βιώνουν οι αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο λόγω Κορωνοϊού. Για να τον αντιμετωπίσουν καθηλώνουν μέρος του στόλου τους, κόβουν δρομολόγια, κάνουν περικοπές σε μισθούς και προσωπικό, ζητούν θυσίες από τους υπαλλήλους τους. Είναι προφανές πως πολλές αεροπορικές εταιρείες δεν θα αντέξουν, ιδιαίτερα αυτές που κουβαλάνε πολλά προβλήματα από το παρελθόν. Πριν μερικές μέρες, έκλεισε η 2η αεροπορική εταιρεία λόγω Κορωνοϊού, τουλάχιστον σύμφωνα με την δική της εκδοχή. Πρόκειται για την βρετανική Flybe, την μεγαλύτερη περιφερειακή εταιρεία της χώρας. Είχε στόλο 63 αεροσκαφών μικρών αποστάσεων, μετέφερε κάθε χρόνο οκτώ εκατομμύρια επιβάτες σε 80 περίπου προορισμούς. Απασχολούσε 2500 άτομα.
Ωστόσο, τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα της Flybe που ιδρύθηκε πριν από 40 χρόνια, ήταν γνωστά την τελευταία διετία. Τον Ιανουάριο του 2019, σώθηκε στο παραπέντε από μια κοινοπραξία την οποία αποτελούσαν η Virgin Atlantic, η Stobart Group και η Cyrus Capital. Φέτος τον Ιανουάριο τα προβλήματα επανήλθαν και η βρετανική κυβέρνηση υποσχέθηκε δάνειο 100 εκατομμυρίων λιρών, προκειμένου να συνεχίσει την λειτουργία της και να σωθούν οι θέσεις εργασίας. Για την απόφαση της αυτή, η βρετανική κυβέρνηση επικρίθηκε σφοδρά από τις διοικήσεις άλλων αεροπορικών εταιρειών όπως η Ryanair και η EasJet, που την κατηγόρησαν πως νοθεύει τον ελεύθερο ανταγωνισμό.
Τελικά το δάνειο δεν ήρθε, και η διοίκηση της εταιρείας αποφάσισε το κλείσιμο της επικαλούμενη και την αρνητική επίδρασης της επιδημίας του κορονοϊού.
Είναι η 2η εταιρεία που κλείνει επικαλούμενη τον Κορωνοϊό. Προηγήθηκε πριν μερικές μέρες η επίσης βρετανική CargoLogicAir. Και είναι μόνο η αρχή…

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments