Το δελτίο λουκέτων αεροπορικών εταιριών, περιλαμβάνει αυτή τη βδομάδα όχι μια και δυο αλλά πέντε αεροπορικές εταιρείες, που έκλεισαν λόγω της πρωτοφανούς κρίσης που δημιούργησε ο κορωναϊός. Οι αεροπορικές εταιρείες που έκλεισαν είναι:
Η NokScoot μια εταιρεία χαμηλού κόστους που ίδρυσαν το 2015 στην Ταϊλάνδη (έδρα η Μπανγκόκ) η Ταϊλανδέζικη Nok Air και η Scoot, θυγατρική της Singapore Airlines. Είχε στόλο από εφτά Boeing 777 με τα οποία πετούσε σε χώρες της Άπω Ανατολής.
Η One Airlines από την Χιλή που με τα δυο Boeing 737-400, εκτελούσε εσωτερικές πτήσεις. Είχε ιδρυθεί το 2013.
Η Tigerair Australia , εταιρεία χαμηλού κόστους με έδρα την Μελβούρνη και στόλο 13 αεροσκαφών. Είχε ιδρυθεί το 2007.
Η Universal Helicopters, μια εταιρεία ελικοπτέρων στον Καναδά. Είχε ιδρυθεί πριν 57 χρόνια, το 1963 και ο στόλος της αποτελούνταν από 21 ελικόπτερα τα οποία εξυπηρετούσαν προορισμούς ακόμη και στην Γροιλανδία.
Σ΄ αυτές θα πρέπει να προσθέσουμε και την γερμανική SunExpress Deutschland, στην οποία είχαμε αναφερθεί σε ξεχωριστή ανάρτηση πριν μερικές μέρες.
Από την αρχή του χρόνου έχουν κλείσει 27 αεροπορικές εταιρείες, ωστόσο ο κατάλογος αναμένεται να μεγαλώσει και άλλο καθώς η αεροπορική βιομηχανία αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη κρίση στην ιστορία της.

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments