Σήμερα γίνονται τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου της Πάρου και το πολίτικο μας σύστημα δεν έχασε την ευκαιρία να δείξει όλη του τη γελοιότητα. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση μονομαχούν μέσα από ανακοινώσεις για το ποιος έφτιαξε τελικά αυτό το αεροδρόμιο, παραθέτοντας ο καθένας τη δική του αλήθεια με στοιχειά που βολεύουν.

Ακόμη και το πόσοι, ποιοι και πως θα πάνε στην Πάρο για τα εγκαίνια, μονοπώλησε το ενδιαφέρον των μέσων μαζικής ενημέρωσης, την ίδια ώρα που ο απλός κόσμος αγκομαχά για την επιβίωση του, πνιγμένος στην απαισιοδοξία.

Η αλήθεια είναι πως το αεροδρόμιο της Πάρου δεν είναι ένα φοβερό έργο, αντάξιο αυτού του όμορφου νησιού που τόσα μπορεί να προσφέρει στον ελληνικό τουρισμό. Στο εξωτερικό τα εγκαίνια θα γινόταν σε επίπεδο Δήμου άντε και κανένας υφυπουργός της κυβέρνησης.

Είναι ένα αεροδρόμιο που περιλαμβάνει τα απολύτως αναγκαία για τη λειτουργία του, προκειμένου να μπορεί να εξυπηρετήσει ελικοφόρα αεροσκάφη και όχι jet.

Η κατασκευή του ξεκίνησε το 2012 ωστόσο μέχρι πριν μερικούς μήνες είχε ολοκληρωθεί μόνο ο διάδρομος. Αν δεν ήταν η ιδιωτική πρωτοβουλία θα είχαν χαθεί ακόμη πολλά καλοκαιριά μέχρι να ολοκληρωθεί.

Δωρεές ντόπιων επιχειρηματιών, έρανος του τοπικού Δήμου και δωρεά 1.8εκατ. ευρώ της Olympic έκαναν εφικτή την δημιουργία των κτιριακών εγκαταστάσεων προκειμένου το αεροδρόμιο να ξεκινήσει τη λειτουργία του, καθώς ένας διάδρομος από μόνος του δεν φτάνει.

Η συμβολή των ιδιωτών τώρα αγνοείται καθώς το πολιτικό μας σύστημα γνωρίζει καλά πως να κάνει κηδείες με ξένα κόλλυβα. Πόσο χαμηλά θα ξεπέσουν...

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments