Αλλάζουν άρδην οσονούπω τα αεροπορικά ταξίδια. Όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Αεροπορικών Εταιρειών που συνεδρίασε χθες στις Βρυξέλλες, νέοι αυστηροί κανόνες θεσπίζονται που θα κάνουν τα ταξίδια πιο άβολα.
 
Έτσι λοιπόν σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Ένωσης:
 
-Η χρήση της τουαλέτας θα είναι δωρεάν μόνο τα δυο πρώτα λεπτά. Μετά θα ισχύει χρέωση δυο ευρώ ανά λεπτό για τα πρώτα δέκα λεπτά και πέντε ευρώ για κάθε επιπλέον λεπτό.
-Σαπούνι και χαρτί υγείας θα προσφέρεται με χρέωση.
– Η χρήση του νερού στην τουαλέτα παραμένει δωρεάν.
-Οι επιβάτες θα απαγορεύεται αυστηρά να φορούν ρούχα επιπλέον του φυσιολογικού. Δηλαδή τέρμα οι διπλές κάλτσες, οι πυτζάμες κάτω από το παντελόνι, τα πέντε βρακιά, οι τρεις μπλούζες και τα δυο πανωφόρια προκειμένου να μην πληρώσουμε αποσκευή.
– Όλοι οι επιβάτες θα ζυγίζονται. Γυναίκες πάνω από 80 κιλά και άνδρες πάνω απο 90 κιλά θα χρεώνονται υπέρβαρο με βάση αυτό που ισχύει στις αποσκευές. Αντίθετα επιβάτες πολύ χαμηλού βάρους θα δικαιούνται έκπτωση 3% για το επόμενο ταξίδι τους.
– Δόθηκε εντολή στην Airbus και την Boeing να ανασχεδιάσoυν τα αεροσκάφη τους προκειμένου να έχουν περισσότερες θέσεις σαν αυτό της φωτογραφίας. Στόχος είναι αεροσκάφη που μέχρι τώρα είχαν 180 θέσεις στο προσεχές μέλλον να χωρούν πάνω από 250 επιβάτες.
– Θα υπάρχουν πλέον και θέσεις όρθιων σε ταξίδια μέχρι μιας ώρας.
– Το μισό πλήρωμα θα αντικατασταθεί από ρομπότ που θα λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη.
Όπως δήλωσε μετά το τέλος της συνεδρίασης, με την γνωστή κυνικότητα του, ο ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Ευρώπης, “Θέλω να καταστήσω απολύτως σαφές πως όλα αυτά γίνονται για την ασφάλεια των επιβατών για την οποία δεν κάνουμε καμία έκπτωση. Όποιος δεν γουστάρει ας πάει με το τρένο που μας έχετε πρήξει τελευταία”.
Η εφαρμογή των νέων κανονισμών θα ξεκινήσει από την επόμενη Πρωταπριλιά…
Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments