Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ, έγιναν πιο αυστηροί οι κανόνες ασφάλειας στις αεροπορικές πτήσεις. Ένας από αυτούς έκανε θωρακισμένες τις πόρτες των πιλοτηρίων, οι οποίες πλέον ανοίγουν μόνο από μέσα. Έτσι δεν μπορούν να μπουν στο θάλαμο διακυβέρνησης του αεροσκάφους άτομα που δεν έχουν την έγκριση των δυο πιλότων.
Προφανώς αυτό δεν είναι αρκετό για την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA), η οποία θέλει να προσθέσει στα αεροπλάνα και μια δεύτερη πόρτα ασφαλείας. Και αυτό γιατί τώρα υπάρχει ένα τρωτό σημείο που μπορεί να εκμεταλλευτεί ένας επίδοξος εισβολέας. Αυτό είναι όταν η πόρτα ανοίγει ώστε ένας από τους δυο πιλότους να πάει στην τουαλέτα ή όταν για κάποιο λόγο καλείται στο πιλοτήριο μια αεροσυνοδός.
Σε κάποιες αεροπορικές εταιρείες πριν ανοίξει για κάποιο λόγο η πόρτα, τοποθετούν ένα τρόλεϊ από αυτά που σερβίρουν το φαγητό, ως ένα εμπόδιο σε κάποιον που θα ήθελε να πλησιάσει. Έτσι μελλοντικά το μπροστινό μέρος της καμπίνας των επιβατών θα μοιάζει όπως αυτό της φωτογραφίας (Εικόνα: Alpa).
Ο λόγος είναι ότι έχουν αυξηθεί πολύ τα επεισόδια μέσα στα αεροπλάνα από πάσης φύσεως ταραξίες, οι οποίοι πολλές φορές κινούνται απειλητικά προς το πιλοτήριο.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments