Δεν έχουν τέλος τα βάσανα των αεροπορικών εταιριών εξαιτίας της πανδημίας. Η Norwegian, που πριν την πανδημία ήταν η 4η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη, πίσω από την Wizz Air , την EasyJet και τη Ryanair , συρρικνώθηκε και άλλο. Τις προηγούμενες μέρες έκλεισε δυο θυγατρικές της, την Norwegian Air UK και την Norwegian Long Haul. Οι δυο θυγατρικές εκτελούσαν δρομολόγια μακρινών αποστάσεων από την Ευρώπη προς την Ασία και την αμερικανική ήπειρο, έχοντας συνολικά στόλο από 32 Boeing 787 Dreamliner.
Η εξέλιξη αυτή αγγίζει και την Ελλάδα καθώς η Norwegian είχε προγραμματίσει πτήσεις από την Αθήνα για την Νέα Υόρκη από τον προηγούμενο Μάιο, πτήσεις που ακυρώθηκαν και μετά από αυτές τις εξελίξεις δεν θα προγραμματιστούν ποτέ εκ νέου.
Πλέον η Norwegian, από ένας αεροπορικός όμιλος με παγκόσμια δραστηριότητα, έχει συρρικνωθεί σε μια μεσαίας δυναμικότητας αεροπορική εταιρεία της Νορβηγίας.
Στο μεταξύ, μια άλλη βρετανική αεροπορική εταιρεία, η Jet2, διάκοψε το πτητικό της έργο τουλάχιστον μέχρι το τέλος Μαρτίου. Αιτία οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που έχει επιβάλει η βρετανική κυβέρνηση εξαιτίας της πανδημίας, με αποτέλεσμα να μηδενιστεί η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια.
Την ίδια απόφαση έχουν ήδη λάβει η Virgin Holidays, καθώς και το βρετανικό κομμάτι της TUI.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments