Άλλες τρεις αεροπορικές εταιρίες έκλεισαν τις προηγούμενες μέρες ως συνέπεια των επιπτώσεων από την κρίση που προέκυψε λόγω του κορωνοϊού.
Η πρώτη κατά σειρά ήταν στην Ινδία. Πρόκειται για την μικρή περιφερειακή εταιρεία Air Deccan, η οποία εκτελούσε εσωτερικά δρομολόγια εντός της Ινδίας. Αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα και πριν την εμφάνιση του κορωνοϊού που δεν την επέτρεπαν να εκτελεί με συνέπεια το πρόγραμμα των πτήσεων της. Διέθετε στόλο τεσσάρων ελικοφόρων αεροσκαφών και είχε έδρα το αεροδρόμιο της πόλης Αχμενταμπάντ.
Η δεύτερα ήταν η Σουηδική BRA (Braathens Regional Airlines) περιφερειακή αεροπορική εταιρεία με έδρα στη Στοκχόλμη. Η εταιρεία εκτελούσε πτήσεις προς 18 προορισμούς με τα 28 αεροσκάφη που είχε στο στόλο της. Επικαλούμενη την κατάσταση που διαμόρφωσε ο κορωνοϊός, η εταιρεία διέκοψε τις πτήσεις της και κατέθεσε αίτηση προστασίας από τους πιστωτές. Υπόσχεται ότι θα κάνει προσπάθειες να αναδιοργανωθεί και να επανακάμψει στο προσεχές μέλλον.
Η τρίτη είναι η γνώστη σε όλους Germawings. Ήταν μια εταιρεία χαμηλού κόστους, δημιούργημα της Lufthansa, προκειμένου να ανταγωνιστεί τις άλλες παρόμοιες εταιρείες που έπαιρναν συνεχώς μερίδιο από τον εθνικό αερομεταφορέα της Γερμανίας. Όλα πήγαιναν καλά μέχρι τις 24 Μαρτίου 2015, όταν ένας πιλότος που εκ των υστέρων αποδείχθηκε ψυχοπαθής, έριξε ένα αεροσκάφος στην πλαγιά ενός βουνού στη νότια Γαλλία. Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση από τη Βαρκελώνη στο Ντίσελντορφ με 150 επιβάτες και πλήρωμα. Όλοι τους έχασαν τη ζωή τους. Το γεγονός σοκάρισε τότε ολόκληρο τον πλανήτη. Λίγο μετά, η Lufthansa αποφάσισε να βάλει σε δεύτερη μοίρα την Germanwigs και να δώσει τον πρώτο ρόλο στην μέχρι τότε παραμελημένη Eurowings, την άλλη εταιρεία χαμηλού κόστους του Ομίλου Lufthansa. Σταδιακά η Germaneings αποδυναμώνονταν όλο και περισσότερο και περιορίστηκε στο να εκτελεί δρομολόγια για λογαριασμό της Eurowings. Ο κορωνοϊός της έδωσε τη χαριστική βολή καθώς η Lufthansa, αναμεσά στα πρώτα μέτρα που έλαβε για την επιβίωση του Ομίλου από την κρίση του κορωνοϊού, ήταν το κλείσιμο της. Διέθετε στόλο 33 αεροσκαφών. Ήταν η πρώτη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους που εμφανίστηκε με τακτικά δρομολόγια στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης (φώτο), πετώντας αρχικά προς Κολωνία και Στουτγάρδη..
Η Germanwings, είναι η δεύτερη γερμανική αεροπορική εταιρεία που κλείνει λόγω κορωνοϊού. Προηγήθηκε πριν μερικές μέρες η Thomas Cook Aviation, θυγατρική της Condor. Η τελευταία κινδυνεύει επίσης καθώς όπως αναφέρει ο γερμανικός τύπος, χάλασε η συμφωνία για την εξαγορά της από την πολωνική LOT, οπότε τα περιθώρια διάσωσης στενεύουν και για αυτήν.
Να θυμίσουμε πως μέχρι τώρα έχουν βάλει λουκέτο οκτώ αεροπορικές εταιρείες επικαλούμενες την πρωτοφανή κρίση του κορωνοϊου, εκ των οποίων οι πέντε στην Ευρώπη.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments