Από την προσεχή Παρασκευή (25 Δεκεμβρίου) ανήμερα Χριστουγέννων και όχι από σήμερα Τρίτη θα υπόκεινται σε δεκαήμερη υποχρεωτική καραντίνα όσοι φτάνουν στη χώρα μας από τη Μεγάλη Βρετανία. Αυτό αναφέρει σημερινή 2η διορθωτική οδηγία (notam) της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ). Η πρώτη, επίσης σημερινή notam, προέβλεπε δεκαήμερη καραντίνα από σήμερα. Αυτό σημαίνει πως όσοι φτάνουν στη χώρα μας από τη Μεγάλη Βρετανία μέχρι την Παρασκευή στις 6πμ, θα μένουν σε καραντίνα για εφτά ημέρες.
Θυμίζουμε πως λόγω της μετάλλαξης του κορωνοϊού, πάνω από 40 χώρες του κόσμου έκλεισαν τα σύνορα τους στην Βρετανία δημιουργώντας χάος στο αεροδρόμιο Χήθροου, από χιλιάδες εγκλωβισμένους ταξιδιώτες καθώς δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν στα ξαφνικά.
Αναλυτικά η νέα σημερινή διορθωμένη notam της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας αναφέρει:
Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό την αλλαγή στην ημερομηνία έναρξης ισχύος της νέας αεροπορικής οδηγίας (notam) για τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία θα ισχύει από την Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου και ώρα 06.00 το πρωί έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 τα μεσάνυχτα.
Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην Ελλάδα με πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο υπόκεινται ήδη σε επταήμερο (7) υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό, ενώ από τις 25 Δεκεμβρίου 2020 η καραντίνα θα έχει διάρκεια δέκα ημέρες.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα δεδομένα της notam για το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένουν και ισχύουν ως έχουν ανακοινωθεί.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments