Κάνουν αγώνα οι αεροπορικές εταιρείες να ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη του ταξιδιωτικού κοινού, χωρίς μέχρι στιγμής θεαματικά αποτελέσματα. Αν και οι επιστημονικές έρευνες δείχνουν πως οι πιθανότητες να κολλήσει κάποιος τον διαβολεμένο ιό κατά τη διάρκεια μιας πτήσεις είναι απειροελάχιστες, η αεροπορική κίνηση παραμένει σε απελπιστικά χαμηλά επίπεδα.
Μια νέα έρευνα σχετικά με την επικινδυνότητα των αεροπορικών ταξιδιών όσον αφορά στην μετάδοση του κορωνοϊού, έγινε από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.
Οι ερευνητές του Χάρβαρντ κατέληξαν στο συμπέρασμα πως το ταξίδι με αεροπλάνο είναι πιο ασφαλές από άλλες καθημερινές δραστηριότητες όπως τα ψώνια ή το εστιατόριο.
Οι ερευνητές στο διάσημο αμερικανικό πανεπιστήμιο χρησιμοποίησαν καινοτόμα υπολογιστικά μοντέλα για να μελετήσουν τη ροή του αέρα στα αεροσκάφη. Σε συνδυασμό με τα συνιστώμενα μέτρα υγιεινής και τη χρήση μάσκας, ο κίνδυνος μόλυνσης μέσα στο αεροπλάνο είναι «πάρα πολύ χαμηλός», αναφέρει η μελέτη. Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από αεροπορικές εταιρείες ωστόσο, οι ερευνητές διαβεβαιώνουν ότι αυτό δεν επηρέασε τα αποτελέσματα της.
Μια άλλη μελέτη βρίσκεται σε εξέλιξη που συγκρίνει την επικινδυνότητα ανάμεσα σε άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς ενώ στις αρχές του 2021, θα γίνει μελέτη για να εξετάσει τον κίνδυνο μόλυνσης σε ολόκληρο το ταξίδι, συμπεριλαμβανομένης της παραμονής στο αεροδρόμιο, καθώς η τωρινή έρευνα αφορά μόνο τη διάρκεια της πτήσης, δηλαδή από πύλη σε πύλη.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments