Καθώς η Σαουδική Αραβία κάνει άνοιγμα στον τουρισμό, σχεδιάζει μεγάλα φαραωνικού επιπέδου έργα προκειμένου να προσελκύσει τουρίστες υψηλού οικονομικού επιπέδου.
Ένα από αυτά είναι μια ολόκληρη τουριστική πολιτεία που θα κατασκευαστεί από το μηδέν στις ακτές της ερυθράς θάλασσας. Το όνομα της Amaala και θα αναπτύσσεται σε έκταση μεγαλύτερη από 4000 τετραγωνικά χιλιόμετρα διαθέτοντας 2500 δωμάτια ξενοδοχείου και 800 βίλες.
Θα είναι προσανατολισμένη στην ευεξία, τον αθλητισμό, την τέχνη και τον πολιτισμό, και όλα αυτά με πολύ υψηλά πρότυπα. Θα φιλοξενεί μουσείο και ακαδημία σύγχρονης τέχνης, καθώς και γειτονιά καλλιτεχνών.
Αυτό που εντυπωσιάζει, είναι τα σχέδια για το αεροδρόμιο της Amaala, που σχεδίασε το γραφείο του Βρετανού αρχιτέκτονα Norman Foster. Είναι εμπνευσμένο από το γύρω τοπίο της ερήμου, το οποίο έχει ένα συναρπαστικό φαινόμενο αντικατοπτρισμού.
Το κεντρικό τέρμιναλ θα είναι διακομισμένο με αυθεντικά έργα τέχνης ενώ το αεροδρόμιο θα διαθέτει κλιματιζόμενα υπόστεγα για ιδιωτικά τζετ. Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Amaala Nicholas Naples, δεν θα είναι ένα συνηθισμένο αεροδρόμιο, αλλά η «επιτομή της πολυτέλειας» για τους «πιο απαιτητικούς επισκέπτες στον κόσμο».
Αναμένεται να είναι έτοιμο το 2023 και θα εξυπηρετήσει περίπου ένα εκατομμύριο ταξιδιώτες τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας του.
Δείτε στο βίντεο πως θα είναι όταν ολοκληρωθεί:

https://youtu.be/ih8JCoko3Cc

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments