Σε ευρωπαϊκές χώρες που έχουν σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο προχωρά η διασύνδεση αεροπορικών και σιδηροδρομικών δρομολογίων. Έτσι με ένα εισιτήριο, ο επιβάτης μπορεί να φτάσει στον τελικό του προορισμό χρησιμοποιώντας τρένο και αεροπλάνο με βολικές ανταποκρίσεις. Στόχος είναι να περιοριστούν ή και να καταργηθούν τα αεροπορικά δρομολόγια μικρών αποστάσεων και να αντικατασταθούν με αντίστοιχα σιδηροδρομικά. Οι λόγοι είναι περιβαλλοντικοί καθώς τα σιδηροδρομικά δρομολόγια έχουν αισθητά μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, σε σχέση με τα αεροπορικά. Σύμφωνα με έρευνες, το 2,5% των παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, προέρχεται από την εναέρια κυκλοφορία.
Για να διευκολύνουν και να ενθαρρύνουν το συνδυασμό αεροπορικών και σιδηροδρομικών δρομολογίων, οι Αυστριακές Αερογραμμές (Austrian Airlines) ξεκίνησαν δοκιμαστικά μια νέα υπηρεσία. Παραδίδεις τη βαλίτσα σου όταν ξεκινάς το ταξίδι σου με τρένο και την παραλαμβάνεις στο αεροδρόμιο στον τελικό σου προορισμό. Έτσι αποφεύγεις την ταλαιπωρία να την παραδόσεις στο αεροδρόμιο.
Δυστυχώς στη χώρα μας αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί, όχι μόνο γιατί επί της ουσίας δεν έχουμε σιδηροδρομικό δίκτυο, αλλά και γιατί οι σιδηροδρομικές μεταφορές που ;έχουμε είναι μεσαιωνικού επιπέδου.
 
Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments