Ιστορική μέρα η σημερινή για το αεροδρόμιο της Αθήνας, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του συνδέθηκε απευθείας με τη Σαγκάη. Το απευθείας δρομολόγιο πραγματοποιείται από την κινεζική Juneyao Air με αεροσκάφος Boeing 787 Dreamliner.
Η πτήση απογειώθηκε από το Shanghai Pudong International Airport (PVG) στις 01:55 π.μ. (τοπική), μεταφέροντας σχεδόν 300 επιβάτες, και προσγειώθηκε μετά από 12 ώρες στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ATH) στις 08:30 π.μ., τοπική ώρα.
Στο αεροσκάφος έγινε ειδική υποδοχή με την παραδοσιακή « αψίδα νερού».
Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ του αεροδρομίου Ιωάννα Παπαδοπούλου, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που υποδεχόμαστε τους συνεργάτες και φίλους μας της Juneyao Air στην Αθήνα για πρώτη φορά! Σε μια αγορά στρατηγικής σημασίας όπως είναι η Κίνα, η Σαγκάη έχει έως τώρα καταγράψει τα υψηλότερα ποσοστά κίνησης μέσω ενδιάμεσων προορισμών στην Αθήνα, συνεπώς η έναρξη της νέας απευθείας σύνδεσης για πρώτη φορά, αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές αναπτυξιακές εξελίξεις για το αεροδρόμιό μας, την πόλη μας και τη χώρα. Εκ μέρους του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, εκφράζουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας στην Juneyao Air για την «ψήφο εμπιστοσύνης» στην αγορά της Αθήνας και επιβεβαιώνουμε τη σταθερή δέσμευσή μας να συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία με την αεροπορική εταιρεία, με στόχο να συμβάλουμε ουσιαστικά στην επιτυχία του δρομολογίου. Ευχόμαστε ολόψυχα στον αεροπορικό συνεργάτη μας συνεχείς, γεμάτες και ασφαλείς πτήσεις.»
Ξεκινώντας από σήμερα το δρομολόγιο Σαγκάη – Αθήνα της Juneyao Air περιλαμβάνει τρεις πτήσεις την εβδομάδα, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο.
Η Juneyao Air ιδρύθηκε το 2006 και είναι μία από τις κορυφαίες ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες της Κίνας και η πρώτη που έγινε Connecting Partner της Star Alliance. Η εταιρεία πετάει σήμερα σε περίπου 200 προορισμούς στην Ασία και στην Ευρώπη, με σύγχρονο στόλο 95 αεροσκαφών που περιλαμβάνει Airbus A320 στενής ατράκτου και Boeing 787-9 Dreamliner ευρείας ατράκτου.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments