Με ένα αεροδρόμιο λιγότερο έμεινε από προχθές η Γερμανία και μάλιστα το 4ο μεγαλύτερο της χώρας. Πρόκειται για το αεροδρόμιο Tegel στο Βερολίνο που οι υπηρεσίες του μετακόμισαν στο νέο αεροδρόμιο της Γερμανικής πρωτεύουσας, το BER, που ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 31 Οκτωβρίου.
Το Tegel το γνωρίζουν καλά και οι Έλληνες ταξιδιώτες, καθώς εκεί προσγειώνονταν πτήσεις της Aegean και της Easyjet από την Ελλάδα.
Το Tegel είναι ένα ιστορικό αεροδρόμιο καθώς δημιουργήθηκε το 1948 για να κρατήσει ζωντανό το τότε Δυτικό Βερολίνο, όταν οι Σοβιετικοί απέκλεισαν την οδική και σιδηροδρομική πρόσβαση.
Το έφτιαξαν οι Γάλλοι στον τομέα τους και για αρκετό καιρό αποτελούσε τη μοναδική πύλη ανεφοδιασμού για το τότε Δυτικό Βερολίνο. Από το 1960 ξεκίνησαν και επιβατικές πτήσεις με πρώτη μια πτήση της Air France για το Παρίσι.
Ένα Airbus A-320 της Air France (φώτο) ήταν αυτό που πραγματοποίησε την Κυριακή, τιμής ένεκεν, και την τελευταία πτήση από το Tegel. Στο αεροσκάφος επιφυλάχθηκε θερμός αποχαιρετισμός από τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο και πλήθος κόσμου που έσπευσε να δει την τελευταία πτήση από το Tegel.
Και τι θα γίνει η συγκεκριμένη έκταση η οποία βρίσκεται μόλις οκτώ χιλιόμετρα από το κέντρο του Βερολίνου; Θα αναπτυχθούν εγκαταστάσεις για την επιστημονική και βιομηχανική έρευνα.

Φωτογραφία από Berlin Airport

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments