Μπορεί η αεροπορική βιομηχανία σε όλο τον κόσμο να βιώνει την πιο τραγική περίοδο στη νεότερη ιστορία της, με αποτέλεσμα αρκετές αεροπορικές εταιρείες να έχουν κλείσει ή να κινδυνεύουν με λουκέτο, ωστόσο νέες αεροπορικές εταιρείες δημιουργούνται προσβλέποντας στη γρήγορη επαναφορά στην κανονικότητα. Μια από αυτές έχει ελληνικό ενδιαφέρον καθώς στο μετοχικό της κεφάλαιο συμμετέχει κατά 25% η δική μας Aegean.
Πρόκειται για την Ρουμανική Animawings, μια αεροπορική εταιρεία που θα ασχοληθεί κυρίως με τις πτήσεις τσάρτερ μεταφέροντας τουρίστες προς τους Μεσογειακούς προορισμούς. Αλώστε βασικός της μέτοχος είναι η εταιρεία Memento, ένας από τους μεγαλύτερους tour operator της Ρουμανίας.
Ο στόλος της Animawings αποτελείται προς το παρόν από δυο Airbus A-320. Το ένα ανήκε μέχρι τις 25 Μαΐου στην Aegean (φώτο) στην οποία πετούσε για 11 χρόνια. Ήδη φέρει τα χρώματα της Animawings. Το άλλο ναυλώθηκε από την επίσης ελληνική αεροπορική εταιρεία Orange 2 Fly.
Στο μεταξύ οι άλλες δυο αεροπορικές εταιρείες της Ρουμανίας, η Tarom και η Blue Air, βιώνουν δύσκολες ώρες όπως όλες οι αεροπορικές εταιρείες του κόσμου. Η Ρουμανική κυβέρνηση της έχει χορηγήσει μέχρι τώρα δάνεια 130 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να τις βοηθήσει να σταθούν όρθιες.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments