Καθώς στο Βελιγράδι βρίσκεται σε εξέλιξη η διεθνής τουριστική έκθεση της πόλης, διάφορες ειδήσεις βγαίνουν στην επικαιρότητα. Η πιο σημαντική από αυτές είναι η σοβαρή πιθανότητα το Βελιγράδι να συνδεθεί αεροπορικώς απευθείας με την Κίνα.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Σέρβου πρωθυπουργού Αλεξάνταρ Βούτσιτς, η συμφωνία για την δρομολόγηση της πτήσης ανάμεσα στο Βελιγράδι και το Πεκίνο είναι πολύ κοντά και αυτό θα γίνει από την μεγαλύτερη ιδιωτική αεροπορική εταιρεία της Κίνας την Hainan Airlines (φώτο). Φυσικά αυτή η εξέλιξη θα εκτοξεύσει τις αφίξεις Κινέζων τουριστών στη Σερβία, ενώ την ίδια ώρα ο Υπουργός τουρισμού της χώρας κ. Ljajić σημείωσε ότι η Σερβία θα παρουσιάσει ένα κοινό τουριστικό προϊόν με το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και την ΠΓΔΜ για τους Κινέζους τουρίστες.
Την ίδια ώρα η χώρα μας παραμένει χωρίς απευθείας σύνδεση με την Κίνα παρά τις μεγαλόστομες δηλώσεις υπουργών γραμματέων και λοιπών μπουρδολόγων που πήγαν και ξαναπήγαν στην Κίνα για να προωθήσουν τον ελληνικό τουρισμό αλλά χωρίς απευθείας πτήσεις τα αποτελέσματα είναι πενιχρά. Από τα 10 εκατομμύρια Κινέζων τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ευρώπη, στο Ελευθέριος Βενιζέλος έφτασαν το 2016 μόλις 50 χιλιάδες.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments