Κατά τη διάρκεια του πρώτου locdown πακτωλός δισεκατομμυρίων δόθηκε ως βοήθεια σε ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες, προκειμένου αυτές να σταθούν στα πόδια τους.
Για παράδειγμα τον περασμένο Απρίλιο, η Air France-KLM έλαβε συνολικά 10,4 δισεκατομμύρια ευρώ σε βοήθεια από τις κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Ολλανδίας. Ωστόσο τα χρήματα αυτά τελείωσαν, και αντί για ανάκαμψη των αερομεταφορών ήρθε το δεύτερο κύμα της πανδημίας συνοδευόμενο από νέους περιορισμούς και κλείσιμο συνόρων.
Έτσι η Air France-KLM ζητά επιπλέον βοήθεια. Από την κυβέρνησή της Γαλλίας ζητά τρία δισεκατομμύρια και από την κυβέρνηση της Ολλανδίας ένα δισεκατομμύριο συν άλλα δυο δις δάνεια προκειμένου να επιβιώσει.
Αν και τα δυο κράτη κατέχουν στην Air France-KLM συνολικά λιγότερο από το 14% του μετοχικού της κεφαλαίου, την θεωρούν τον εθνικό τους αερομεταφορέα. Μόλις πριν από λίγες ημέρες, ο υπουργός οικονομικών της Γαλλίας Bruno Le Maire, δήλωσε στην τηλεόραση: «Εμείς θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την εθνική μας αεροπορική εταιρεία, αν είναι απαραίτητο».

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments