Ξεκίνησε σήμερα η νέα καθημερινή, απευθείας πτήση της Alitalia από την Αθήνα στο Τελ Αβίβ. Η πτήση θα πραγματοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με αεροσκάφος Airbus 320. Αναχώρηση από Αθήνα καθημερινά στις 7:30  το πρωί  (άφιξη στις 9:20 τοπική). Αναχώρηση από Τελ Αβίβ καθημερινά στις  19:50 (άφιξη στις 21:55)

Ωστόσο τα νέα δεν είναι καλά για τον εθνικό αερομεταφορέα της Ιταλίας. Χάνοντας περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ την ημέρα, η Alitalia ξεκινά τη διαδικασία πτώχευσης. Θα είναι η δεύτερη φορά μέσα σε δέκα χρόνια. Η απόφαση ελήφθη από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας καθώς οι εργαζόμενοι απέρριψαν το σχέδιο διάσωσης, το οποίο προέβλεπε μεταξύ άλλων περικοπές θέσεων εργασίας.

Ετσι η Alitalia θα τεθεί υπό καθεστώς ειδικής διοίκησης από την κυβέρνηση, η οποία θα παράσχει και τα απαραίτητα προσωρινά κεφάλαια, ώστε να διατηρήσει την επιχείρηση σε λειτουργία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αερομεταφορέα, τα ισχύοντα δρομολόγια παραμένουν ως έχουν.
Στις φωτόογραφία η παραδοσιακή αψίδα νερού στο αεροδρόμιο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της σημερινής, πρώτης πτήσης προς Τελ Αβίβ)
 

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments