Μπορεί η Ρώμη να είναι ένας από τους ομορφότερους και δημοφιλέστερους προορισμούς για τους Έλληνες, όμως οι συνδέσεις του αεροδρομίου «Μακεδονία» προς την Αιώνια Πόλη βαίνουν αντιστρόφως ανάλογα. Κάθε χρόνο η Θεσσαλονίκη και η Β.Ελλάδα χάνουν συνεχώς πτητικές συχνότητες προς τη Ρώμη, ενώ δεν προστίθεται καμία καινούρια σύνδεση από άλλη εταιρεία π.χ. Aegean, Vueling, Norwegian κτλ.
Η Alitalia πετάει πια μόνο το μήνα Αύγουστο και με ελάχιστες εβδομαδιαίες πτήσεις. Περασμένα μεγαλεία, όταν κάποτε πετούσε 2 φορές τη μέρα. Η Ryanair ξεκίνησε με καθημερινό και τώρα που έχει μείνει με το μονοπώλιο συνεχώς μειώνει συχνότητες. Έτσι μετά τα πρόσφατα καλά νέα για τις νέες πτήσεις της Ryanair από Θεσσαλονίκη, έρχονται τα κακά νέα. Με τη νέα θερινή σεζόν το Θεσσαλονίκη-Ρώμη, μειώνεται ακόμη περισσότερο, από 5 σε 4 πτήσεις την εβδομάδα, κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή.
Δεν είναι ακόμα γνωστό εάν η νέα διοίκηση του αεροδρομίου, που θα προκύψει υπό την διαχείριση της Fraport, θα προσπαθήσει να αλλάξει αυτή την θλιβερή κατάσταση και να προσελκύσει νέες εταιρείες για το άνοιγμα νέων δρομολογίων. Το σίγουρο είναι ότι αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει και αυτό αποτελεί μέρος των καθηκόντων του τμήματος μάρκετινγκ (που θα πρέπει φυσιολογικά να δημιουργηθεί) ώστε να αναδείξει το αεροδρόμιο και κατ΄επέκταση την πόλη.
Η σύγκριση με τις γειτονικές βαλκανικές πόλεις καθιστά την εικόνα της Θεσσαλονίκης ακόμη πιο λυπηρή, όταν διαπιστώσει την συνεχή τους ανάπτυξη με καταιγισμό νέων δρομολογίων, πρωτίστως από εταιρείες όπως Ryanair και Wizzair, και κατόπιν από τις υπόλοιπες Norwegian, Thomson, Jet2 κτλ.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments