Κρατάει χρόνια αυτή η κόντρα ανάμεσα στην ευρωπαϊκή Airbus και στην αμερικανική Boeing, για το ποια εταιρεία θα παραδώσει τα περισσότερα καινούργια αεροσκάφη κάθε χρόνο. Οι δυο γίγαντες της αεροπορικής βιομηχανίας, είναι αυτοί που παράγουν την συντριπτική πλειοψηφία των επιβατικών αεροσκαφών μεσαίων και μακρινών αποστάσεων.
Το 2022 νικήτρια για μια ακόμη χρονιά ήταν η Ευρωπαϊκή Airbus. Παρέδωσε στους πελάτες της 663 ολοκαίνουργια αεροσκάφη έναντι 387 της Boeing. H Airbus ήταν νικήτρια και στον αριθμό των νέων παραγγελιών που έλαβε τη χρονιά που μας πέρασε. Συνολικά εξασφάλισε 820 παραγγελίες έναντι 774 της Boeing.
Εκεί που η Boeing τα πήγε καλύτερα από την Airbus ήταν στα αεροσκάφη μεγάλων αποστάσεων, καθώς η αμερικανική εταιρεία έλαβε 213 παραγγελίες ενώ η Airbus 158. Ωστόσο αυτό οφείλετε σε μια μεγάλη ακύρωση της Air Asia για 63 Airbus Α-330-900 αλλά και της κόντρας ανάμεσα στην Airbus και την Qatar Airways που έκανε την ίδια την Airbus να τα πάρεις το κρανίο και να ακυρώσει από μόνη της την παραγγελία που έλαβε από την αραβική εταιρεία.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments