Μπορεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, να προσγειώνονται μόνο περιστασιακά (ανεφοδιασμός, όταν κλείνει το αεροδρόμιο της Αθήνας κλπ) μεγάλα αεροσκάφη μακρινών αποστάσεων, ωστόσο πάνω από το αεροδρόμιο και την ευρύτερη περιοχή διέρχονται πλήθος από αυτά. Μια ματιά στην εξειδικευμένη ιστοσελίδα Flightradar24 που παρακολουθεί τις πτήσεις σε πραγματικό χρόνο πραγματικά εκπλήσσει.
Αεροσκάφη μακρινών πτήσεων όπως το γιγαντιαίο Airbus A-380, αλλά και άλλοι τύπου αεροσκαφών μακρινών αποστάσεων της Airbus όπως Α-330, Α-340 και Α-350, αλλά και ανάλογοι τύπου αεροσκαφών της Boeing όπως το θρυλικό Jumbo 747, το δημοφιλές 777 και το τέταρτης γενιάς 787 Dreamliner διέρχονται από αεροδιάδρομους πάνω από τη Μακεδονία .
Εκτελούν πτήσεις όπως Σικάγο-Ντόχα (Qatar Airways, Νεα Υόρκη- Τελ Αβίβ (Delta και United), Σεϋχέλλες – Παρίσι (Air France) Μόναχο-Σιγκαπούρη (Singapore Airlines), Λονδίνο – Μουμπάι (British Airways), Σινσινάτι – Μπαχρέιν (DHL), Μαυρίκιος- Βιέννη (Austrian Ailrines), Αθήνα – Νέα Υόρκη (Emirates) και πολλά ακόμη.
Ας ελπίσουμε πως κάποια στιγμή θα δούμε τέτοια αεροσκάφη όχι στον αέρα, αλλά να εκτελούν τακτικές πτήσεις μακρινών αποστάσεων από τη Θεσσαλονίκη, τώρα που το αεροδρόμιο «Μακεδονία» έχει τις υποδομές και τον διάδρομο να απογειώνονται αεροσκάφη για μακρινά ταξίδια.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments