Τραγικό αεροπορικό δυστύχημα συνέβη πριν από λίγο στο αεροδρόμιο της πόλης Kozhikode (γνωστή και ως Καλικούτ) , στην πολιτεία της Κεράλα, στην Νοτιοδυτική Ινδία.
Αεροσκάφος τύπου Boeing 737-800 (αυτό της φωτογραφίας) της αεροπορικής εταιρίας Air India Express, ξέφυγε από το διάδρομο κατά την προσγείωση του και κόπηκε στα δύο. Κατά την προσγείωση ο καιρός ήταν κακός καθώς επικρατούσε έντονη βροχόπτωση.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 14 από τους 191 επιβαίνοντες, ανάμεσα στους οπαίους και οι δύο πιλότοι του αεροσκάφους. Δεκάδες άτομα έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία.
Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το Ντουμπάι και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εκτελούσε πτήση επαναπατρισμού, μεταφέροντας Ινδούς πίσω στην πατρίδα τους καθώς είχαν αποκλειστεί στο Ντουμπάι λόγω Κορωνοϊού.
Το αεροσκάφος, ένα Boeing 737-800, ήταν ένα από τα 25 παρόμοια που διαθέτει στο στόλο της η Air India Express και πετούσε τα 14 τελευταία χρόνια. Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι θυγατρική χαμηλού κόστους της Air India, εθνικού αερομεταφορέα της Ινδίας.
Παρ΄όλο που η Air India Express έχει ιστορία μόλις 15 ετών (ιδρύθηκε το 2005) έχει ένα ακόμη πολύνεκρο δυστύχημα στο ιστορικό της και μάλιστα με απίστευτες ομοιότητες με το σημερινό. Στις 22 Μαΐου 2010, η πτήση της Air India Express με ένα παρόμοιο αεροσκάφος Boeing 737-800, που και πάλι είχε απογειωθεί από το Ντουμπάι, κατά την προσγείωση του στο αεροδρόμιο της πόλης Μπανκαλόρ, στην ίδια περιοχή της Ινδίας, ξέφυγε όπως και το σημερινό από τον διάδρομο προσγείωσης και κατέληξε σε δασώδη κοιλάδα στο τέλος του διαδρόμου όπου έσπασε και τήχθηκε στις φλόγες. Από τους 158 επιβαίνοντες επέζησαν μόλις οι οκτώ.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments