Νέο αεροπορικό δυστύχημα συνέβη σήμερα στη Σιβηρία. Επιβατικό αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση σε δασώδη περιοχή, τέσσερα χιλιόμετρα πριν το αεροδρόμιο προορισμού στην πόλη Kazachinskoye στο νότο της Σιβηρίας. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 16 άτομα οι οποίοι τραυματίστηκαν, κάποιοι σοβαρά, ενώ υπάρχουν μαρτυρίες που μιλούν για έναν νεκρό.
Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το Ιρκούτσκ εκτελώντας τακτική πτήση. Ανήκε στην τοπική αεροπορική εταιρεία SiLA Airlines η οποία με στόλο ελικοφόρων αεροσκαφών εκτελεί περιφερικές πτήσεις στην περιοχή. Το αεροσκάφος ήταν ένα τσέχικης κατασκευής ελικοφόρο Let-410 (σαν αυτό της φωτογραφίας) και είχε πρωτοπετάξει το 2014.
Είναι το δεύτερο περιστατικό φέτος για την συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία. Στις 16 Ιουλίου ένα αεροσκάφος Antonov An-28 που εκτελούσε τακτική πτήση υπέστη βλάβη στον κινητήρα περίπου μισή ώρα μετά την απογείωση. Επιχείρησε αναγκαστική προσγείωση στην έρημο της Σιβηρίας. Ευτυχώς και 14 επιβάτες και τα τέσσερα μέλη του πληρώματος επέζησαν.

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments