Αεροπορική τραγωδία με ποδοσφαιρικές διαστάσεις συνέβη χθες Κυριακή στη Βραζιλία. Ένα δικινητήριο ελικοφόρο αεροσκάφος τύπου Beechcraft 95-B55 Baron (αυτό της φωτογραφίας), ικανό να μεταφέρει μέχρι έξι επιβάτες, κατέπεσε λίγο μετά την απογείωση του από το αεροδρόμιο Porto Nacional-Associação Tocantinense de Aviação στην κεντρική Βραζιλια. Στο αεροσκάφος επέβαιναν ο πιλότος, ο Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας τέταρτης κατηγορίας Palmas Futebol e Regatas και τέσσερις ποδοσφαιριστές. Όλοι τους έχασαν τη ζωή τους.
Το αεροσκάφος ήταν 39 ετών, ανήκε σε κατασκευαστική εταιρεία και δεν είχε άδεια να εκτελεί πτήσεις αερο-ταξί. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα είχε αγοραστεί πρόσφατα από τον Πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομάδας αλλά δεν είχαν ολοκληρωθεί οι τυπικές διαδικασίες.
Το δυστύχημα ξύπνησε μνήμες μιας άλλης ποδοσφαιρικής τραγωδίας που συνέβη πριν τέσσερα χρόνια, όταν αεροσκάφος που μετέφερε την ποδοσφαιρική ομάδα της Βραζιλίας Σαπεκοένσε, με προορισμό την Κολομβία συνετρίβη στην ορεινή περιοχή Ελ Γκόρντο (σε υψόμετρο 3.300 μέτρων), σε απόσταση μόλις 40 χιλιομέτρων από το διεθνές αεροδρόμιο του Μεντεγίν. Από τους 77 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος της βολιβιανής εταιρείας LaMia, έχασαν τη ζωή τους οι 71. Ανάμεσά τους, 19 ποδοσφαιριστές και όλο το τεχνικό επιτελείο της βραζιλιάνικης ομάδας. Λόγω κακού υπολογισμού το αεροσκάφος έμεινε από καύσιμα.

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments