Τα έχουν πάρει το κρανίο οι επικεφαλής της αεροπορικών εταιρειών που εκτελούν πτήσεις ανάμεσα στη Βρετανία και τις ΗΠΑ. Και αυτό γιατί η αμερικανική και η βρετανική κυβέρνηση για πάνω από ένα χρόνο, από το Μάρτιο του 2020, επιβάλουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω… Covid. Το αποτέλεσμα είναι η αεροπορική κίνηση ανάμεσα στις δυο χώρες να κινείται σε μηδαμινά επίπεδα.
Οι ΗΠΑ επιτρέπει την είσοδο μη Αμερικανών πολιτών στη χώρα, με την προϋπόθεση ότι αυτοί θα μείνουν σε καραντίνα για 14 μέρες. Οι περιορισμοί δεν ισχύουν για όλους αλλά μόνο για αυτούς που προέρχονται από τις 26 χώρες της ζώνης Σένγκεν στην Ευρώπη, την Ιρλανδία, την Κίνα, την Ινδία, τη Νότια Αφρική, το Ιράν και τη Βραζιλία. Από τη μεριά της η Βρετανία ζητά καραντίνα μέχρι και 10 μέρες σ΄αυτούς που φτάνουν από τις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι εκτελεστικοί διευθυντές της American Airlines, της British Airways, της Delta Air Lines, της United Airlines και της JetBlue Airways, σε μία σπάνια κοινή διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού στις δύο χώρες σημαίνουν ότι τα ταξίδια μπορούν να αρχίσουν και πάλι με ασφάλεια, και καλούν τις κυβερνήσεις να άρουν τους περιορισμούς.
Ο εκτελεστικός διευθυντής της British Airways Σον Ντόιλ δήλωσε πως η άρση των περιορισμών είναι καθοριστικού χαρακτήρα. «Νομίζω ότι εδώ διακυβεύονται πολλά περισσότερα από τις διακοπές. Πρόκειται για το εμπόριο, για τις επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς, αλλά και για την επιστροφή στην κανονικότητα για τις επιχειρήσεις και την επαναπρόσληψη ανθρώπων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντόιλ.
Ο διευθύνων σύμβουλος της American Airlines Νταγκ Πάρκερ δήλωσε πως η λίστα των χωρών που βρίσκονται αντιμέτωπες με τους περιορισμούς των ΗΠΑ «δεν έχει κάποιο λογικό νόημα τώρα πια…, καθώς οι εμβολιασμένοι ταξιδιώτες είναι ασφαλείς για να ταξιδέψουν».

Subscribe
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments